De pe masa de Pasti a romanilor nu lipseste un preparat traditional, delicios si usor de preparat, drobul. Drobul este un aperitiv usor care poate fi servit atat cald, cat si rece. Pe langa masa de Pasti, drobul poate fi preparat oricand, fiind apreciat pentru un pranz usor sau un mic dejun bogat in proteine. Pe cat de simpla este reteta drob de pui, pe atat de importante sunt ingredientele folosite, indeosebi carnea din care se prepara drobul.

Ingrediente pentru drob de pui

Pentru o tava medie din care sa se sature toti membrii familiei la o masa, sunt necesare urmatoarele ingrediente: 1 kilogram de ficat de pui La Provincia, 1 kilogram de inimi si pipote de pui La Provincia, 6 oua de gaina fierte, 4 oua de gaina crude, 2-3 legaturi de ceapa verde, 3 cepe mici tocate marunt, o legatura de patrunjel proaspat, 3 catei de usturoi, 2-3 linguri de ulei, sare, piper si ienibahar.

Este foarte important ca ingredientele sa fie proaspete, iar carnea sa fie din gama La Provincia, pui crescuti sanatos.

 

Cum se prepara drobul de pui?

Reteta de drob de pui necesita mai multe etape de preparare, insa este destul de simpla. toate ingredientele trebuie curatate si spalate, inclusiv pipotele si ficateii, care trebuie clatiti sub jet de apa calda, apoi se lasa la scurs. Ceapa verde se spala si se taie rondele, ceapa uscata se curata, se spala si se toaca marunt, patrunjelul se spala si se toaca marunt, cateii de usturoi se curata si se taie in rondele, iar ouale de gaina se fierb si se decojesc (doar 6, restul se lasa nefierte).

In urmatoarea etapa se fierb ficateii fara a se adauga sare sau condimente si pipotele si inimile pana devin fragede. In timpul fierberii se ia mereu spuma rezultata. Organele se maruntesc cu masina de tocat sau cu un robot de bucatarie. Se pregateste o tava de dimensiuni medii. Se caleste ceapa (jumatate din cantitate) in ulei pana se inmoaie, se amesteca acolo ficateii, pipotele si inimile tocate in robot, ceapa cruda, inclusiv uleiul ramas in tigaie, condimentele si ouale de gaina crude care leaga drobul de pui si are rol sa amestece ingredientele. Se pun ingredientele intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si se adauga la mijlocul compozitiei ouale de gaina fierte. Se lasa drobul la cuptor 45 de minute, sau pana cand se rumeneste. Dupa ce s-a racit complet, drobul se taie si se serveste rece.

Pentru a prepara drobul de pui, nu este nevoie de o anumita ocazie speciala, membrii familiei fiind placut surprinsi sa guste din reteta traditionala de Pasti oricand, nu numai in perioada respectiva, ci in orice anotimp, fiind perfect si pentru un pranz de week-end, pentru pachetul de la locul de munca sau pentru un picnic.