“Dragoste la prima vedere/Cine ar fi crezut?/Sa iubesc cu-atata putere/Ca la-nceput”. M-am indragostit la prima vedere. Nimic rau in asta, veti spune, dar am tremurat de frica sa nu iubesc fara speranta! Silueta ispititoare, piele fina de toot si armonia cromatica de invidiat m-au facut sa-mi pierd mintile.
Ati vazut vreodata o femeie cu ten creol, ochi negri si par auriu? Constrastul face toti banii din lume. Aspectul era perfect, dar trebuia sa verific si calitatile. Nu ma puteam arunca asa cu capul inainte, mai ales daca pretul ar fi fost mare. Ce va uitati asa de mirati la mine? Ce ati crezut?

Priveam intr-o zi mai multe ceasuri barbati intr-o vitrina si mi-au fugit ochii pe unul dintre ele. “Sunt om si nimic din ceea ce este omenesc nu-mi este strain”. Am citit explicatiile de langa el, cel putin sa stiu “cum il cheama”: Ceas barbatesc GUESS METROPOLITAN W0792G4. Ma pregateam sa plec oftand acasa, cand mi s-a spus sa indraznesc sa-mi urmez visul, fiindca pe Ceasmania pot cumpara un ceas de mana original, bun si frumos la preturi accesibile. Oftatul a fost inlocuit de curiozitate. Asezat in fata calculatorului am tastat intai Ceasmania, apoi denumirea ceasului si am inchis ochii de emotie. “Daca nu-l voi mai vedea niciodata, fiindca si din magazinul acela se va vinde? Daca il gasesc si ma costa o avere?”

Am deschis ochii si am citit 450 de lei si o explozie de bucurie m-a cuprins. El, vedeta intre ceasuri de mana putea fi al meu si numai al meu!
Aveam posibilitatea sa petrecem o viata impreuna, sa ne petrecem diminetile si zilele si serile alaturi si sa-mi sopteasca la ureche: “Tic-tac, tic-tac fii fericit ca ma ai! Tic-tac, tic-tac te iubesc si voi fi ceasul tau pe viata!”