Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Galateni, 6;9

Două vizite la domiciliu, doamna Ilea și Alin Vitan

35 Căci am fost flămând şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin şi M-aţi primit;

36am fost gol şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă şi aţi venit pe la Mine.

”Am fost în temniță Și ați fost pe la mine” cam așa este viața unei persoane cu dizabilități 🙁 . Noi trăim ca într-o temniță, închiși între patru pereți și foarte rar când putem ieși unii dintre noi. Sunt persoane cu dizabilități care nu iasă cu lunile sau chiar și cu anii dintre cei patru  pereți 🙁 , abandonați de oameni și prieteni, stau singur și nu i vizitează nimeni 🙁 .

Majoritatea persoanelor cu dizabilități sunt în culmea singurătății vorba fratelui Pustan, culmea singurătății este când nu te mai vizitează nici Martorii lui Iehova. 

De aceasta eu ca persoană cu dizabilitate gravă vreau să vizităm alte persoane în aceeași situație, depinde și unde am acces ca să pot intra și eu mă bucur când mă vizitează cineva, la fel cred că se bucură și alții când le fac o vizită.

Galateni, 5:14 Căci toată Legea se cuprinde într-o singură poruncă: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.”

Persoanele cu dizabilități sunt aproapele meu și aproapele vostru cei care sunteți sănătoși. Și dacă nu vizitați pe cel în necaz și în suferință, cum puteți spune că voi iubiți aproapele ca pe voi  înșivă, să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți, este o poruncă.

Am făcut aceste două vizite la domiciliu, prima la doamna Ilea din Turda o femeie la peste 60 de ani, cu ambele picioare amputate, de aproximativ o lună i-au amputat și al doilea picior, are dureri foarte mari, nu poate dormi cu nopțile, operația se vindecă foarte greu pentru că are și diabet 🙁 . Mi a cerut acuma să i fac rost de o Biblie cu scrisul mare ca să mai citească și ea din Biblie și normal că am apelat la niște frați și mi au făcut rost de o Biblie cu scrisul mare și am fost ieri să i o ducem. Ne a rugat să mergem mai des pe la ea pentru că nu o vizitează nimeni 🙁 , fac un apel la voi persoanele din Turda sau chiar și din Câmpia Turzii dispuși să mai faceți câte o vizită, că tare multe iar place să mai aibă cu cine schimba o vorbă.

A doua vizită am făcut o la Alin, o situație foarte complicată. Are ceva probleme de sănătate și e bolnav, supărat și nu înțelege de ce se întâmplă unele lucruri 🙁 . Am încercat să i explic, dar e greu să explici la om când este bolnav. De ce se întâmplă unele lucruri sau de ce Dumnezeu îngăduie să se întâmple 🙁 .

Am fost să i duc ceva care să l mai ajute și sper să i fie de folos, tot așa  cine îl cunoaște mai sunați l, mai povestiți cu el, nu i scrieți pe Facebook sau pe WhatsApp pentru că nu știe să citească, nu a fost la școală dar puteți suna să l încurajați, să i spuneți o vorbă bună, ca să poată trece și el mai ușor din aceste necazuri.

Galateni, 6:9 Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală.

10 Aşadar, cât avem prilej, să facem bine la toţi, şi mai ales fraţilor în credinţă

 

Vă invit fraților dacă puteți să aveți dorința să nu  obosim în afacerea binelui. Binele e cel mai greu de făcut, dar e foarte important de făcut pentru că într o zi când vom pleca de aici de pe pământ, cu noi putem lua doar faptele, restul după care alergați zilnic rămâne aici pe pământ și vă veți trezi ca să alergat degeaba și acest lucru va fi cel mai dureros 🙁 . Dumnezeu să vă binecuvânteze

Anterior

De ce să fi mai bun, doar de Crăciun și de Paști? De ce nu în fiecare lună?

Următorul

Fratele Vladimir Pustan a dovedit că și noi suntem aproapele lui

  1. Mai bine ii sunati, ii veti face o surpriza placuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén