-De trei zile nu avem curent si nu pot folosi centrala. Daca nu as fi avut o soba pe lemne intr-o camera, am fi tremurat de frig toata noaptea.  Si cand am plecat de dimineata am folosit o lanterna, iar patul l-am facut la fel cu ajutorul unei lumini improvizate. Nici la stiri nu am putut sa ne uitam, zici ca m-am intors in timp cu decenii. Sotia nervoasa, eu nervos, ne ciocnim unul de altul si nu mai suntem nici prea tineri…

-Cumpara-ti un generator de curent, omule! Este cea mai eficienta investitie pentru gospodaria voastra, fiindca mereu vor fi caderi de energie electrica, cel putin anul acesta se anunta o iarna cumplita cu vifor si zapada multa. Si eu am probleme sa stii. Am un santier de constructii si m-au falimentat transporturile de material de constructie. Se fac zeci de curse zilnic de la depozite la santiere!

-Pai, daca tu m-ai ajutat sfatuindu-ma sa-mi cumpar  generator electric pe benzina si marturisesc sincer ca nu ma gandisem la asta, ia si tu remorca auto pentru fiecare masina din dotare! Va scadea la jumatate numarul transporturilor si cheltuielile legate de alimentarea masinilor cu combustibil. Ai face bine sa-ti cumperi acum si un buldoexcavator fiindca se vor scumpi in primavara. Lucrez in vanzari si stiu ca acum este momentul sa investesti in utilaje constructii pentru ca in curand santierele se inchid, deci in perioada premergatoare poti cumpara excavator si utilaje ieftine, in primavara si cererea si preturile vor exploda.

-Sper ca nu ne mai suspecteaza iar sotiile ca punem la cale vreo iesire ca s-a inchis sezonul la pescuit. Stii ce ma supara? Am iesit noi singuri in oras la o bere, dar uite ca tot probleme gospodaresti discutam ca doi barbate seriosi ce suntem!

-Poate schimba si ele intre ele retete de mancaruri si prajituri, mai ales ca acum tin postul. Oricum am sa-i spun ca ne scoti din intuneric si din frig cu solutia ta. Nu pot sa cred ca tocmai eu, care ma ocup de vanzari si publicitate, sa uit de existenta generatoarelor! Asta inseamna sa ai un prieten de nadejde si sa te simti bine cu el la o bere. Acum este randul  meu sa-ti fac cinste pentru generator, apoi dai un rand pentru excavator si altul pentru utilaje constructii!