Astazi o sa discutam putin despre care ar fi avantajele sau dezavantajele folosirii de triciclete electrice in schimbul carucioarelor electrice.

Ce sunt Tricicletele Electrice?

Tricicletele electrice sunt vehicule destinate pentru transportul persoanelor atat cu handicap cat si fara de exemplu pentru naveta, deplasare dupa cumparaturi.

Aceste vehicule sunt dotate cu lumini, semnalizari, functie mers inainte sau inapoi, indicatii luminoase sau acustice si cu autonomie intre 40-60km cu o incarcare.

Avantaje Triciclete Electrice

  • Cel mai important avantaj despre care putem discuta in momentul achizitiei unui astfel de vehicul este pretul. Daca cu aproximativ 5000 de lei poti cumpara o tricicleta electrica noua, cu siguranta nu o sa poti achizitiona un carucior nou cu aceasta suma.
  • Gasesti piese de schimb daca cumperi de exemplu de la Bimax. Cei de la Bimax au propriul depozit de piese de schimb in Bistrita si astfel nu depinzi de producator/importator cand cauti ceva deoarece ei tin tot timpul pe stoc cele mai uzuale piese.
  • Bateriile folosite sunt cu Plumb Acid cu Gel iar un schimb complet de acumulatori daca tricicleta electrica este pe 48V costa 1000 lei iar daca este pe 60V costa 1250 lei.
  • Au un aspect dragut, cu garda la sol destul de mare, astfel poti sa il folosesti cu usurinta si pe drumuri denivelate sau pe strazi neasfaltate.
  • Au portbagaj blocabil cu cheia pe langa cosul din spate pentru a usura deplasarile si a avea unde depozita diverse lucruri.
  • La majoritatea modelelor poti sa le faci asigurare care are un cost foarte mic/an dar cu care poti sta linistit in cazul unui accident/incident. Bimax ofera la toate tricicletele care se supun omologarii, Certificat de conformitate si CIV emis de Registrul Auto Roman cu care puteti sa faceti demersurile pentru inregistrare/asigurare.
  • Bimax are si service propriu, astfel nu esti nevoit sa te rogi de diversi mecanici auto sau electricieni sa te ajute cu depanarea. Daca esti dintr-o alta zona, au si reprezentanti care pot schimba o piesa sau sa faca o constatare, pana in acest moment au astfel de persoane in Bistrita-Nasaud, Targu Mures, Campina, Bucuresti, Iasi, Roman, Timisoara, Oradea.
  • Viteza de deplasare legala este de pana la 25 km/h fara permis, fata de carucioarele care au doar 6 km/h. Aceasta poate fi limitata si mai jos in functie de necesitatile fiecaruia.

Dezavantaje Tricicleta Electrica

  • Persoanele cu dizabilitati grave sunt dezavantajate la conducerea unui astfel de vehicul deoarece toate comenzile sunt pe ghidon ca si la scutere/motociclete astfel ca doar persoanele care au un grad mic de handicap le pot conduce.
  • Bateriile fiind cu Gel (VRLA fara intretinere) trebuie sa le protejati de la descarcare adanca, iarna trebuie incarcate la caldura sau daca nu o folositi iarna trebuie incarcate constant, altfel durata lor de viata scade drastic.

Cam atat am avut de spus deocamdata despre tricicletele electrice oferite de Bimax ca o modalitate alternativa de transport. Voi ce parere aveti?