Privind constructiile solide ce urmeaza sa fie facute una cu pamantul ne este mila de munca oamenilor si de materialele bune care vor deveni deseuri.
Piatra naturala costa si necesita eforturi mari sa fie adusa din munti, din carierele speciale sau adunate de pe cursurile apelor. Metalul ar putea fi dus la centrele de fier vechi si asa s-ar recupera o parte din bani. Demolarile care nu salveaza nimic din ceea ce poate fi refolosit sau vandut incarca mediul cu gunoaie, unele dintre acestea fiind foarte nocive.
Iata de ce, dezvoltatorii in constructii ar trebui sa proiecteze in mod eficient demolarile.

Pentru asta este nevoie de:
statii de sortare, care sunt semimobile si versatile avand capacitatea de a sorta si recupera materialele de buna calitate rezultate din demolari, dar si capacitatea de a pre-sorta materialele rezultate din carierele de piatra. Fiind multifunctionale, investitia va fi rapid transformata in profit.

concasoare ce trasforma bucatile mari in fragmente mici de piatra ce pot fi trasportate si prelucrate mult mai usor

excavator pe roti, incarcator rapid si mecanizat al camioanelor se asteapta sa debaraseze locul pe care se vor inalta cladirile noi, in locul celor vechi.

utilaje de constructii, fara de care nu se poate nici demola, nici construi.

Datoram eficientizarea demolarilor mediului, dar si celor care au ridicat cladirea cu eforturi fizice si financiare mari. Chiar si banala piatra este o resursa epuizabila fiindca de secole se construieste si se tot construieste.

Recuperarea a ceea ce este refolosibil si revalorificabil inseamna de asemene reducerea poluarii. Cladirile dezafectate din mijlocul asezarilor noastre ne deprima, dar sunt si un pericol pentru securitatea oamenilor ce trec pe langa ele sau care locuiesc in vecinatatea lor.

Ele pot adaposti raufacatori, oameni ai strazii bolnavi, sau prezenta capcane mortale. Prabusirea unui perete produce inevitabil pagube sau victime. Firele neizolate de electricitate sunt capcane mortale. De asemenea animale periculoase sau colonii de microbe se pot adaposti si inmulti in ele.