Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Galateni, 6;9

De noi nimeni nu are nevoie (Nici Statul Român)

Salut, voi încerca mai jos să dezvolt acest subiect în general și personal, am ajuns la o concluzie tristă și adevărată care va supăra pe mulți, din păcate adevărul doare întotdeauna 🙁 .O persoană cu o dizabilitate gravă, la cine poate apela când e la greu? Cine are nevoie de necaz pe cap? 🙁 La Statul Român, Biserică, Prieteni sau Rudele? (Neamurile), cam aceste posibilități le văd eu când ajungem într-o sutuație complicată;

Statul Român, ne îngreunează zilele cât poate de mult, cu tot felul de legi (așa zisele drepturi pe care nu le respectă nimeni),cu multă birocrație, cu tot felul de promisiuni că ne cresc indemnizațiile (care nu au mai crescut de 6-7 ani, poate și mai mult, toate se scumpesc, dar noi tot 340 lei primim lunar 🙁 ) Ba ne cresc indemnizațiile, ba nu mai cresc, ne mai ia și din alte drepturi 🙁 ,dar noi tot ne încăpățânăm să supravețuim . Până la urmă poate că ne merităm soarta, că răbdăm, în loc să ieșim în stradă. Eu cred că Statul Român are impresia că suntem mulțumiți, dacă nu protestăm 🙁 . Am observant că și în alte țări au fost asemenea situații, dar persoanele cu dizabilități sau unit și sau produs schimbări majore în bine, nouă ne place să așteptăm o minune. Dar în ziua când cei care nu ne vor mai putea îngrijii, noi ce vom face? Că în multe instituții sociale e dezastru în România, am fost la Marius și am rămas….. nu am cuvinte de ce condiții am văzut acolo 🙁 .Multă sănătate

Anterior

Amintiri din Spania (Aeroportul din Valencia)

Următorul

Bucătărie mică? 3 idei pentru a folosi spațiul inteligent

  1. Nu toti sunt indiferenti dar as fi ipocrita sa nu recunosc ca prea multi sunt nu indiferenti, ci rai… 🙁
    Intr-o tara in care nici cei sanatosi nu sunt solidari – desi ar putea – cei care au diferite probleme cu greu s-ar putea uni pentru a obtine ceva manifestand in strada; chiar si cand cei ca tine se unesc, ies in strada, cei sanatosi stau deoparte, cand ar trebui sa ia parte activ, chiar daca nu au acele probleme – ar fi o dovada de solidaritate cu semenii loviti de soarta… In plus, nimeni nu poate sti ca el sau cineva drag nu ar putea ajunge intr-o astfel de situatie…
    Multa sanatate!

    • zolty

      Eu totuși cred că ar trebui ca noi să încercăm măcar să facem un prim pas și după aceia poate se implică și cei sănătoși. Multă sănătate

  2. flory

    Mare dreptate ai dar vezi ca si in a face orice fel de incercare avem nevoie de ajutor si de multe ori ne vine greu sa-l mai cerem cuiva .

  3. Emeric

    Din pacate ne meritam soarta, si zicem las-o ma ca merge asa… ( mai rau sa nu fie ), ne plangem si ne revoltam pe retelel de socializare si cam atata, dar cu cam atat nu pasa nimanui si nu va misca nimeni un deget nu ca sa ne fie mai bine, ci sa fim cel putin respectati!Deci putem sta asteptand mult si bien, daca nu ne luptam uniti impreuna in strada pentru binele nostru al tuturor!

    • zolty

      Asta ziceam și eu, trebuie să facem ceva, acum cât ne mai permite vremea 😀 .Multă sănătate

  4. Gigica Precup

    Într-un cuvânt pt einoi cei cu dizabilități nu existâm

  5. Florin

    Vorbiti de solidaritate din partea celor “sanatosi”…Sunt doar vise. Sa va dau un exemplu: La mine in oras s-au refacut trotuarele si au pus (asa-zise) rampe, rampe mult prea abrupte pentru a putea fi folosite de noi, cei in scaun rulant. In timp ce muncitorii le construiau m-am luat de ei, sa zic asa. Am incercat sa le explic ca nu le voi putea folosi pentru a urca pe trotuar. Bineinteles ca ei mi-au raspuns ca ma inteleg dar asa e proiectul si ei nu pot face altfel. In timp ce discutam cu acei muncitori s-au adunat vreo cativa trecatori, amatori de scandal (cum e romanul). O tanti trecuta de prima tinerete mi se adreseaza: “Da’ ce ma’, nu ai insotitor platit? Luati o gramada de bani degeaba si mai faceti si mofturi. Spune merci ca iti face si asa.”
    Cu mentalitati de genul asta nu ne putem astepta la solidaritate. Suntem un neam needucat, dominat de “cetateni” invidiosi, cinici, egoisti peste masura si parerologi. Nu vreau sa eman pesimism insa, Romanica noastra nu a fost, nu este si nici nu va fi vreodata civilizata si educata. Si nici nu se vrea asta. Stiti de ce? Pentru ca un popor educat este un pericol pentru cei de la putere!

  6. Lev

    Am să vă zic și eu un adevăr care va deranja poate pe unii, din păcate nu cred ca suntem atât de mulți pe cât se spune, suntem puțini cei cu handicap, însă peste 70% cred că au o dizbilitate dobandită în timpul vieții, nu sunt din naștere saucu o dizabilitate dobandită în copilărie! Aici este greșeala care ar trebui remediată, cei care au o dizabilitate din naștere sau copilărie (adică a dobândit o dizabilitate pâna la împlinirea vârstei de 18-19 ani)aceștia se numesc persoane cu dizabilități!, aceste persoane sunt cei care ar trebui retribuite diferit de cei care au dobândit o dizabilitate în timpul activități profesionale! , restul cei care au dobândit o dizabilitatea în timpul vieții din cauza vârstei, accidente de muncă, etc, aceste persoane ar trebui retribuite din alte fonduri! Nu poți compara o persoană care este imobilizată la pat din fragedă pruncie, nu a putut face o activitate, cu o persoană care a muncit 15-30 ani și din cauza vărstei a dobândit o dizabilitate! Această greșeală de a ne amesteca pe toți (în acceași oală), s-a creat aceast acest haos de tot felul de dizabili sau așa ziși “dizabil”. Am ajuns la această concluzie, deoarece vedem slaba organizare și implicare a persoanelor cu dizabilități, cauza … suntem puțin, suntem resemnați și nedeplasabili! Ceilalți 700,000 de “dizabili” nu vor să fie prea vizibili, pentru a nu își pierde drepturile! Acesta e adevărul curd!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén