La cat de mult a avansat societatea in care traim nu mai putem sa ne imaginam viata fara electricitate. Cu toate acestea, inca sunt zone in care curentul electric fie nu a ajuns fie functioneaza cu mari intreruperi. Pentru aceste zone dar nu numai, utilizarea unui generator curent este singura modalitate de a avea curent electric la orice ora din zi si din noapte. Achizitionarea unui astfel de dispozitiv trebuie facuta dupa o cercetare cat mai amanuntita a avantajelor si dezavantajelor oferite de fiecare tip de generator aflat in momentul de fata pe piata de profil. Pentru a veni in sprijinul acestei cercetari, iata care sunt avantajele oferite de catre utilizarea unor generatoare diesel:

  1. Consumul redus este din punctul meu de vedere cel mai important avantaj oferit de catre utilizarea unui generator ce functioneaza cu motorina. Acest consum se datoreaza faptului ca motorina arde mai greu spre deosebire de benzina.
  2. Durata de utilizare mult mai mare este un alt avantaj oferit de catre utilizarea unui generator ce functioneaza cu motoriina. Acest avantaj se datoreaza principiului de functionare a motorului diesel precum si pieselor care se regasesc in componenta acestuia.
  3. Versatilitatea generatoarelor diesel este de asemenea un avantaj oferit de catre utilizarea acestor grupuri electrogene. In functie de nevoie, generatorul diesel poate fi utilizat atat in scop industrial cat si in scop casnic.
  4. Daca un autovehicul dotat cu un motor diesel porneste mai greu iarna, nu acelasi lucru se poate spune despre un generator ce utilizeaza un motor diesel, ci dimpotriva, generatoarele diesel pornesc fara nici un fel de problema indiferent de anotimp.

Avand in vedere avantajele prezentate in cadrul acestui articol, eu consider ca generatorul diesel este cea mai buna alegere ce poate fi facuta atunci cand se doreste achizitionarea unui generator, indiferent daca acesta urmeaza a fi utilizat in scop industrial ori in scop casnic.