Pentru ca tehnologia a evoluat foarte mult in ultima vreme in orice domeniu si ramura de activitate,  s-a constatat o preferinta tot mai mare pentru sticla securizata pentru interior din motive foarte usor de inteles.

Sticla securizata ofera un numar foarte mare de avantaje contra unui pret rezonabil si chiar mic daca sunt puse toate detaliile in balanta. Sunt mai multe situatii specifice si des intalnite in care se opteaza in interior pentru sticla securizata.

Sticla securizata pentru interior in dus

Cabinele de dus moderne sunt cele carora le lipseste clasica baza din plastic sau ceramica si care sunt prinse direct pe gresie in sisteme specifice. Cele mai elegante cabine de dus sunt cele realizate din sticla sablata insa sticla normala este foarte periculoasa in dus din mai multe motive.

Se poate intampla ca gresia sa fie alunecoasa sau se poate intampla clasica scena din filmele de orice fel, inclusiv de groaza, in care persoana care foloseste dusul calca pe sapun sau pe putin gel de dus – sampon, aluneca si cade. Daca sticla ar fi normala aceasta s-ar sparge in cioburi mari si taioase care pot genera raniri grave sau chiar decesul persoanei in cauza.

Avand sticla securizata, in functie de presiunea pusa de persoana care cade pe sticla, este posibil ca nici macar sa nu se sparga, insa daca totusi se intampla asta, cioburile rezultate sunt mici si nu sunt taioase, deci nu exista riscuri foarte mari.

Sticla securizata in casele cu copii mici

Atunci cand parintii vor sa vada copilul in timp ce se joaca in camera sa, dar vor totusi sa ii dea impresia ca ei nu se afla acolo, pot instala usi din sticla usor sablata prin care sa poata vedea cel putin orientativ ce se intampla inautru. In cazul oricaror accidente este lesne de inteles ca micutul nu va pati nimic daca geamul acestei usi se sparge, pentru ca dupa cum s-a mentionat si mai sus, ciorburile rezultate nu sunt taioase.

Sticla securizata in spatiile de birouri

O situatie comuna in care se foloseste sticla securizata pentru interior sunt spatiile de birouri. In spatiile de birouri sticla securizata aduce mai multe beneficii. In primul rand sunt inlocuiti peretii solizi care reduc din spatiu, dar si din cantitatea de lumina, birourile sunt mai luminoase, angajatii se simt mai putin izolati, este permisa mult mai bine socializarea intre angajati si accidentele sunt evitate cu succes.

Angajatii care se simt bine la locul de munca dau mai mult randament.

O persoana inchisa intre patru pereti, intr-un spatiu din care nu vede pe nimeni si care este obligata mereu sa se ridice si sa iasa din birou pentru a intra in alt birou, nu se va simti deloc confortabil si productivitatea sa va scadea. Cu ajutorul peretilor din sticla securizata, chiar daca se afla tot intre patru pereti, faptul ca isi vede toti colegii si poate comunica cu ei macar prin semne ii va da un sentiment de destindere.