Traim intr-o societate in care parca oricat de multe masuri de siguranta am lua tot nu sunt suficiente. Din acest motiv pe piata apar din ce in ce mai multe metode de siguranta, indiferent ca este vorba despre siguranta locului de munca, a propriei locuinte ori a autovehiculului. Usa rezistenta la foc reprezinta una dintre cele mai bune metode de siguranta existente in momentul de fata pe piata deoarece prin intermediul acesteia pot fi aparate diverse constructii, nu doar cele locative. Avand in vedere importanta acestei usi in cele ce urmeaza o sa prezint cateva dintre cele mai importante motive pentru care eu consider ca este utila achizitionarea unei usi antifoc precum si care sunt cele mai utilizate tipuri de usi antifoc astfel incat in momentul in care vrei sa achizitionezi o astfel de usa sa ai cat mai multe informatii despre acestea.

  1. Dupa cum spune si numele, principalul motiv pentru care se achizitioneaza si se utilizeaza astfel de usi este reprezentat de faptul ca aceasta este rezistenta la foc. Ce inseamna acest lucru? Ca in cazul in care izbucneste un incendiu intr-o incapere, focul precum si fumul rezultat nu pot afecta si alte incaperi in cazul in care incaperea unde a izbucnit focul este dotata cu usa rezistenta la foc.
  2. Usa reizstenta la foc nu are doar rol de protectie ci si rol estetic, acesta fiind un alt avantaj oferit de catre utilizarea unei usi rezistente la foc. Cu alte cuvinte, prin utilizarea unei astfel de usi se imbina foarte usor utilul cu placutul.
  3. Datorita faptului ca o astfel de usa inchide etans ofera o foarte buna izolare termica cat si fonica, acesta fiind un alt motiv pentru care usile rezistente la foc sunt recomandate a fi achizitionate.
  4. Datorita modului in care este construita, usa antifoc nu este rezistenta doar la foc ci si la intemperiile vremii precum si la alti factori nocivi.

Pentru ca usa antifoc se adreseaza mai multor domenii de activitate, iata care sunt cele mai populare tipuri de usi rezistente la foc ce pot fi achizitionate:

  1. Usa antifoc din lemn este una dintre cele mai utilizate tipuri de usi antifoc pentru ca aceasta poate fi folosita atat in mediul comercial cat si pentru uz personal.
  2. Usa pietonala antifoc reversibila reprezinta una dintre cele mai bune solutii anti incendiu pentru spatiile comerciale precum si pentru institutiile publice.
  3. Usa antifoc culisanta este un alt tip de usa antifoc foarte populara in randul celor care desfasoara activitati comerciale.

Un lucru foarte important ce trebuie avut in vedere in momentul in care se achizitioneaza o usa antifoc este firma de la care se face aceasta achizitie. La fel ca in cazul multor altor obiecte aflate pe piata, si in ceea ce priveste usile rezistente la foc exista modele de astfel de usi care nu sunt atat de bune precum ar trebui. Avand in vedere acest lucru eu recomand achizitionarea de usi rezistente la foc de la www.analkodoors.ro deoarece acestia pe langa faptul ca au o experienta foarte mare in spate sunt recomandati de numele grele cu care au colaborat de-a lungul timpului.