Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Galateni, 6;9

De ce nu imprumut bani de la prieteni

Am avut de curand o experienta destul de neplacuta pe care vreau sa o impartasesc si cu alte persoane. Poate vor invata cate ceva din ceea ce am patit eu.
Intr-o dimineata, cand m-am trezit, mi-am dat seama de faptul ca centrala termica nu mai functiona. La ultima reparatie instalatorul ma informase ca e pe duca si ca nu o sa mai tina foarte mult. Insa, nu ma asteptam atat de repede. Cand am vazut ca nu mai incalzeste apa, mi-am dat seama ca am nevoie urgenta de una noua. Nu avea sens sa incerc sa o mai repar, deoarece deja dadusem mai bine de 1000 lei de-a lungul timpului pe reparatii. 

Cea mai buna solutie era sa cumpar una noua. Insa, chiar m-a prins intr-un moment neasteptat, deoarece imi cheltuisem economiile pe alte prioritati. Vara e insuportabila fara apa calda, deoarece trebuie sa fac o multime de dusuri. Iarna la fel, pentru ca am nevoie de caldura. Asadar, problema mea nu suferea amanare.

Pentru ca nu aveam banii necesari, am cerut ajutorul unor prieteni cu o situatie financiara mai buna. Mi-am dat seama de la inceput ca nu fac o alegere prea buna. Le-am observat grimasele de la inceput si faptul ca se cam indoiau daca sa ma imprumute sau nu. In cele din urma, mi-au zis ca ma pot imprumuta, insa, nu cu toata suma, ci jumatate. Sa iti pui o centrala termica noua poate fi destul de costisitor. M-am gandit apoi de unde as putea face rost de diferenta de bani. De la ai mei nu indrazneam sa cer, pentru ca nu au nici ei..alti prieteni care m-ar putea ajuta nu aveam. In cele din urma, mi-am venit ideea de a face un impumut rapid la o institutie financiara nebancara. A fost mult mai simplu decat am crezut si am primit banii in doar 60 de minute, rapid si fara batai de cap.

Din toata situatia asta, partea buna e ca am facut rost de banii de care aveam nevoie si mi-am rezolvat rapid problema, iar partea proasta e ca „prietenii mei” au inceput sa duca vorba pe la diferite persoane ca am inceput sa imprumut bani. Mai mult decat atat, au inceput sa puna presiune pe mine si mi-au cerut banii mai repede decat am vorbit initial.
In cele din urma, prietenia noastra s-a dovedit a fi altceva decat credeam eu. Imi pare bine pentru ca mi-am dat seama de oamenii pe care ii am in jurul meu, dar imi pare si rau. Imi pare rau pentru ca nu m-am gandit la timp sa fac un imprumut, fara a fi nevoie sa ma umilesc in fata unor „prieteni”.

Anterior

Tu stii ce tip de cercei ti se potriveste?

Următorul

MIERCUREA FARA CUVINTE (43) Picturi

 1. nogylk

  DAE – 127,91%?????????????????

  Zolty, la ce faci reclama, la BOMBE??????

  • zolty

   E un advertorial plătit, trebuie să câștig și io un ban cinstit 😀 .Multă sănătate

   • Nogylk

    Așa este, mă bucur pentru tine, fi binecuvântat

    • zolty

     Eu mai bine mă împrumut de la un prieten, decât să dau dublu înapoi 🙁 .Multă sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén