Folosirea unor echipamentelor de bucatarie profesionale este deosebit de importanta pentru un restaurant de succes. Asta presupune echipamente care asigura gatirea mai rapida a alimentelor si depozitarea in mod corespunzator si in siguranta a produselor alimentare.
Exista mai multe tipuri de echipamente de bucatarie de care aveti nevoie pentru a va asigura ca restaurantul dvs. este pregatit sa faca fata cu brio cerintelor din partea clientilor.
Este foarte important de stiut ca este inutil sa angajati cel mai bun chef bucatar din lume daca bucataria restaurantului dvs. nu este dotata cu cele mai performante echipamente, asa cum sunt cele de la Conti Grup. De asemenea, trebuie sa luati in calcul ca bucataria unui restaurant trebuie sa fie pregatita pentru un volum de mancare cu mult mai mare decat bucataria de acasa, astfel incat echipamentele trebuie sa faca fata la un asemenea volum.
Echipamente mici
Tipul si dimensiunea echipamentelor de bucatarie de care aveti nevoie depinde de tipul de restaurant pe care il detineti. Toate bucatariile au nevoie de oale, tigai, tacamuri, vase, plansete de taiat si strecuratoare. Restaurantele cu bucatarie fine dining pot avea nevoie de mixere, echipamente speciale de tocat, tigai de marinat, masini de tocat carne, blendere, masina de facut aluat si foi de aluat, feliator de paine, aparat de gatit sous-vide si alte echipamente specializate.
Echipament de gatit si de pastrat la cald mancarea
In aceasta categorie sunt incluse echipamente profesionale de bucatarie, cum ar fi cuptoare, aragaze, plite, friteuze si cuptoare cu microunde. Tipul si dimensiunea acestor echipamente de gatit depinde de volumul de mancare gatit zilnic si de necesitatile bucatariei dvs. De asemenea, este posibil sa aveti nevoie de o masina de incalzit, de marmite, cabinete cu abur sau alte echipamente de pastrare la cald a mancarii inainte de a o servi clientilor.
Echipamente de depozitare la rece
Toate bucatariile necesita echipament pentru depozitarea alimentelor reci, incepand de la congelatoare si pana la frigidere. Produsele de baza, cum ar fi lactatele, ouale, legumele si carnea necesita refrigerare pentru a ramane proaspete. Majoritatea restaurantelor vor avea nevoie de o camera frigorifica pentru a depozita cantitati mari de produse alimentare.
Echipamente de autoservire
In functie de tipul restaurantului sau cafenelei pe care il detineti, echipamentul de autoservire poate fi un plus util pentru afacerea dvs., deoarece faciliteaza procesul de servire. Un exemplu obisnuit include dozatoarele de bauturi, astfel incat clientii sa-si poata cumpara bauturile si sa-si umple paharele cu suc sau cafea. Unele restaurante si cafenele au, de asemenea, masini de inghetata cu auto-servite si bar cu salate.
Lasă un răspuns