Vitan Alin

Vitan Alin

Se merită să mergem  pentru o plasă de alimente până la Alin în Luncani să facem 30 km?

Se merită să mergem până în Lunca Mureș la Andrei Toma să i ducem  o plasă cu alimente și să facem 60 de km?

Dar noi, merităm tot ce primim de la Dumnezeu zilnic, fără să facem nimic?

Pentru o persoană ca Alin sau ca Andrei Toma, nu mai că aș face 60 km, aș face și 200 de km dacă trebuie, pentru că merită.

Voi poate nici nu realizați câtă bucurie poate să aducă, nu neapărat acea plasă cu alimente, ci vizita pe care o poți face unei persoane cu dizabilități pe care probabil nu o vizitează nimeni, sau poate rar mai merge cineva pe la ei.  Să pot schimba câteva cuvinte cu el să l întrebi una alta să ai 10 15 minute cel puțin să poți povesti cu el.

Pe Andrei Popa de câte ori îl întreb,  Ce mai faci? Cum ești? știți ce mi răspunde?  Doamne s mulțam, sunt bine,  eu să mă plâng? zice el, care pot să mă duc măcar în patru labe, dar cel care nu se poate scula din pat? Eu să mă plâng? zice el și are mare dreptate.

Eu zic, cât timp vă puteți da jos din pat și puteți ridica paharul cu apă la gură ca să beți, nu ar trebui să vă plângeți, nu aveți niciun drept să vă plângeți, ori cât de greu ar părea să vă fie,  să vă gândiți că la alții le

Andrei Toma

Andrei Toma

este mult mai greu și poate nici nu se mai plâng.

Poate ați fost într o situație mai complicată sau ați fost bolnavi și n-a venit nimeni pe la voi, cât v-ați fi bucurat dacă v-ar fi făcut cineva o vizită, așa-i?

De asta merită, mai ales când Domnul îți spune toate resursele la dispoziție.

Nu mai calculați timpul sau motorina pe care o consumați pentru a face o bucurie. Calculați mai bine bucuria pe care o puteți lăsa în urma voastră  și această faptă bună este undeva scrisă acolo sus,  pentru că, când vom pleca în cealaltă lume doar faptele de putem lua cu noi, restul bogățiilor rămân aici pe pământ, pe acest pământ care va arde cu tot ce este pe el.  Domnul să vă binecuvânteze