Iacov, 1: 26 Dacă crede cineva că este religios şi nu-şi înfrânează limba, ci îşi înşală inima, religia unui astfel de om este zadarnică.
27 Religia curată şi neîntinată înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe 

 orfani şi pe văduve în necazurile lor şi să ne păzim neîntinaţi de lume.

Aud de multe ori că o anume Religie este bună, fiecare susține că Religia lui este cea adevărată și bună, dar eu știu că o Religie nu ne poate Mântui, adică nu religia Mântuiește pe Om. Am găsit în Iacov, 1:26-27 despre ce înseamnă o religie și cum ne putem înșela singuri crezând ceva ce nu ne e de nici un folos 🙁 . Dacă crede cineva că este religios şi nu-şi înfrânează limba, limba e cel mai greu de înfrânat și dacă spunem cuvinte murdare și rele,  ci îşi înşală inima, practic ne înșelăm singuri, religia unui astfel de om este zadarnică, adică deageaba ne ținem religioși într-o anume Religie 🙁 .

În versetul 27 ne arată de înseamnă Religia adevărată, 27Religia curată şi neîntinată înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor  când vedem oameni în situații grele să discutăm cu ei și să încercăm pe cât ne stă în putință să-i ajutăm, să nu trecem indiferenți pe lângă ei şi să ne păzim neîntinaţi de lume. aici cred că înseamnă să nu facem lucrurile lumii, alea rele care nu sunt plăcute Domnului, ci să facem pe cât mai mult posibil și să urmăm poruncile Lui, Amin. Dacă am spus ceva greșit, să-mi spuneți, eu cam așa înțeleg aceste versete. Multă sănătate