Lectii si cursuri de gatit sunt oferite din ce in ce mai des de catre maestri bucatari cu experienta si la noi in tara, pe masura ce romanilor li se trezeste tot mai mult dorinta de a pregati personal feluri de mancare cat mai sofisticate, gustoase si sanatoase in egala masura.
Cum au ajuns romanii asa pasionati de arta culinara?
Concursurile televizate cu acest profil au avut un rol insemnat in sporirea numarului de pasionati de arta gatitului, ca si cresterea, cu o viteza exponentiala, a notorietatii unor bloguri culinare, unde, cei interesati pot ca sa gaseasca mii de retete din bucataria autohtona sau din bucatariile altor tari.
In plus, cum o imagine este de o mie de ori mai sugestiva decat un simplu text scris, pe internet se gasesc si ilustratii atractive cu felurile de mancare in diferite faze de preparare, dar, mai ales, filmulete in care se explica clar, pe intelesul fiecaruia, toti pasii necesari in prepararea corecta a unui produs culinar sau a altuia.
Aceste videoclipuri pe teme gastronomice fac ca totul sa para cu mult mai usor decat este de fapt in realitate, motiv pentru care, la un moment dat, pasionatul de bucatarie isi da seama ca are acuta nevoie ca sa fie indrumat live de catre un specialist in domeniu.
Din fericire, apar in ultima vreme inclusiv centre de gastronomie in Romania, unde pe langa lectii tematice, cursuri de gatit complete, se pot organiza si seri distractive cu prietenii sau colegii de la job, inclusiv petreceri inedite pentru adulti sau copii care au in centru ideea de mancare preparata chiar de catre participanti.
Asemenea locatii sunt temple ale iubitorilor artei culinare de toate varstele si, trebuie sa recunoastem cinstit, romanilor le place sa manance bine, asa incat exista din start certitudinea ca se vor simti excelent acolo.
Beneficiile inscrierii la un curs de gatit pentru amatori bun:
1) Cursantii incep ca sa iubeasca sa isi prepare singuri mancarea acasa, cu multă pasiune, motiv pentru care vor fi laudati asa cum se cuvine de catre intreaga familie.
Daca au doua maini stangi in bucatarie, este un prilej perfect pentru a se obisnui cu echipamentele si ustensilele din aceasta (inca) zona crepusculara a casei lor.
2) Cei care stiu deja sa gateasca isi pot largi portofoliul de preparate pe care le fac in mod cotidian sau la ocazii speciale, cu noi si noi feluri exotice, foarte apetisante, plus ca pot afla si niste trucuri din bucatarie pe care inca nu le stiau, destainuite in cadrul lectiilor de catre bucatari cu experienta.
3) Participantii pot dobandi abilitati noi in materie de gatit, ceea ce va conduce in mod sigur la cresterea propriei stime de sine, iar pe termen mediu si lung la o consolidare a succesului personal pe toate planurile.
4) Invatand ca sa gateasca preparate din bucataria internationala, cursantii ajung ca sa cunoasca informatii noi, mai putin stiute, despre traditiile din domeniul culinar ale altor popoare.
5) Daca vor vedea ca au abilitati peste medie in materie de gatit, s-ar putea sa isi dea seama ca pot face din acest hobby o viitoare meserie, chiar dacă acest lucru va insemna ca o sa trebuiasca sa urmeze ulterior o scoala adevarata de bucatari profesionisti.
Lasă un răspuns