Este minunat sa poti calatori in lume, sa vezi pe viu obiceiuri, sa ai acces la elementele de cultura si civilizatie ale altor popoare! Limbile straine deschid poarta catre cunoastere. Am vazut oameni care calatoresc cu dictionarele in bagaje, de parca ordonarea alfabetica a cuvintelor si prezentarea statutului lor morfologic, ar ajuta in procesul comunicarii…

Unii invata limbi straine in scop turistic, altii pentru a supravietui. Este o dovada de inconstienta din partea celor care doresc sa munceasca in strainatate, dar nu stapanesc limba tarii respective.

Mai intai cursuri de spaniola si dupa aceea poti sa te angajezi intr-un hotel, local sau ca menajera in Spania. Arabii sunt vestiti pentru bijuteriile lor din aur si diamante, care sunt adevarate opere de arta, pentru cafea si pentru mirodenii. O adevarata bogatie reprezinta cursuri limba araba, atat pentru romanul care nu-si paraseste tara, cat si pentru cel care exploreaza lumea.

Lumea araba cu bogatiile ei poate fi cunoscuta prin intermediul limbii arabe. Relatii comerciale,  traducerea unor acte sau discursuri devin surse de imbogatire, stiut fiind ca daca la limbile engleza si franceza se pricep multi, araba nu este la indemana tuturor.

Dar si tarile nordice au devenit propice pentru piata de munca. Norvegia si Finlanda sunt vestite prin curatenia din orase, prin conditiile oferite angajatilor si prin apropierea lor de tinutul lui Mos Craciun. Se spune ca limbile nordice sunt printre cele mai grele dintre codurile lingvistice vorbite pe Terra. Ar putea fi si acesta un motiv pentru inscrierea la cursuri norvegiana.

Si nu putem rata vizitarea tarii celor 1000 de lacuri, de aceea nu putem neglija cursuri finlandeza.

Daca limbile straine utilizate in toata lumea se studiaza la scoala, cele grele, atipice se pot invata numai particular, dar este o adevarata sansa sa poti invata limba araba, spaniola sau limbile nordice, mai ales in conjuncture actuala in care afacerile nu mai au granite.

Experienta castigata la un curs de limba straina.