Zilele trecute m-am intalnit prin oras cu un fost coleg de liceu. Din vorba in vorba mi-a zis ca merge la cursuri germana la un Centru de Limbi Straine. Initial m-am mirat ca la varsta lui inca e dornic sa invete o limba straina. Bine, omul nu are 60 de ani, insa, in general limbile straine le invatam in timpul scolii si poate cativa ani dupa. El are peste 35 de ani si inca e dornic sa invete o limba straina, si nu o limba tocmai simpla.

Mi-a zis ca a inceput acest curs deoarece ii este necesar in domeniul in care lucreaza pentru o mai buna comunicare in randul clientilor.

Si eu am facut cursuri de limbi straine, mai exact cursuri de limba italiana. In timpul facultatii voiam foarte mult sa muncesc si datorita cursului de italiana pe care l-am facut mi-am gasit de lucru rapid la un call center.

Sunt multe persoane care aleg sa mearga la un curs de limba engleza, de exemplu, dar si persoane care vor cursuri spaniola, franceza, sau de ce nu, chineza sau japoneza. Daca stii o limba straina viata nu iti va fi afectata cu nimic, dimpotriva.

Ideal ar fi ca limbile straine sa se invete de la varste cat mai fragede. Copiii invata o limba straina mult mai repede decat un adult. Insa, nu e tarziu niciodata.

Daca si tu vrei sa inveti o limba straina, cauta un Centru de Limbi Straine si inscrie-te la un curs. Poti invata si singur/a, de pe Internet, din carti sau din alte surse, insa, crede-ma, nu se compara cu ceea ce poti face si invata la un curs.

Cursurile se desfasoara in medii favorabile, sunt predate de multe ori de persoane care cunosc limba predata din nastere si ai posibilitatea de a exsersa prin conversatii impreuna cu ceilalti colegi. Eu cred ca se merita sa alegi o astfel de varianta.