Pantofii sunt primul element care atrage atentia la o persoana, mai atunci cand este vorba despre barbati. Un pantof ingrijit poate sa spuna ceva despre persoana respectiva, asadar, trebuie sa iti ingrijesti cat se poate de bine toate perechile de incaltaminte.

Un pantof care ste bine ingrijit poate sa reziste fara probleme chiar si 20 de ani si poate sa genereze economii substantiale. Evident, Sunt slabe sanse sa porti 20 de ani o pereche de pantofi, insa doar ideea ca o pereche ar putea sa te tina atata, este cat se poate de atractiva.

Astfel, atunci cand achizitionezi o pereche de pantofi pentru barbati, trebuie sa cumperi, pe langa ei si un set de ingrijire pentru acestia, care consta intr-o perie din par de cal pentru aplicarea cremei, o perie lustru, o crema neagra sau o ceara incolora.

Ce sfaturi trebuie sa urmezi, in asa fel incat sa iti ingrijesti cat mai bine pantofii?

  • Evita sa porti ciorapi sintetici. Acestia favorizeaza transpiratia abundenta si duc la distrugerea pantofului. Incearca sa ramai intotdeauna fidel ciorapilor din lana sau din bumbac, deoarece sunt naturali, sunt confortabili si sunt extrem de rezistenti.
  • Nu purta o pereche de pantofi doua zile la rand. Trebuie sa ai mai multe perechi de pantofi, in asa fel incat sa poti sa ii porti alternativ. Pantofii de piele au nevoie de cel putin 24 de ore dupa purtare pentru a se putea relaxa. O purtare zilnica poate sa duca la imbatranirea prematura a pielii.
  • Pune pantofii pe sanuri din lemn. Atunci cand ajungi acasa, pantofii trebuie sa fie pusi pe sanuri din lemn nelacuit. Acesta absoarbe transporatia si mirosul, ajutand si la mentinerea formei initiale a pantofului. De regula, producatorii care tin la calitate ofera si sanuri de lemn, realizate dupa calapodul initial.
  • Foloseste creme. Cremele hidratante pentru pantofi sunt foarte importante si trebuie sa le folosesti. Atunci cand achizitionezi pantofii este bine sa achizitionezi si niste creme care sa ii poata pastra intr-o forma perfecta.
  • Lustruieste pantofii. Lustruirea pantofilor este extrem de importanta si trebuie sa fie facuta o data la trei sau patru luni. Pentru o lustruire perfecta, este bine sa indepartezi sireturile si sa incerci sa acoperi absolut toata suprafata pantofului. Lustruirea se face cu o carpa usor umezita si foarte moale.