Odata cu schimbarea sezonului, orice sofer trebuie sa isi pregateasca masina pentru noile conditii de condus. O schimbare importanta ce trebuie facuta de orice sofer o reprezinta montajul unor anvelope potrivite conditiilor meteo si de temperatura. Chiar daca legislatia in vigoare nu obliga posesorii de autoturisme sa monteze pneuri de vara pe autoturism, precum sunt obligatorii pneurile de iarna pe perioada rece.

Dupa ce faceti montajul setului de anvelope vara pe masina, ramane o intrebare la care toti soferii care au 2 seturi de anvelope, fie ele cu jante sau fara, trebuie sa raspunda: unde stochez anvelopele?. Aspectul stocarii este esential de retinut, pentru ca anvelopele vor sta cateva luni bune iar modul si locatia in care le stocati poate avea uneori o influenta negativa care poate duce la distrugerea lor.

             Cum sa stocati anvelopele si jante pe perioada verii

  • ferite de precipitatii sau razele soarelui

Chiar daca pare o sugestie ce ar fi respectata de toti, realitatea este insa ca multi soferi depoziteaza in curte anvelopele si jantele, unde sunt plouate si stau in soare, ceea ce duce la craparea cauciucului pe flancuri. Chiar daca le aveti depozitate sub un acoperis, daca sunt la margine si soarele bate pe anvelope o bucata din zi, puteti sa le gasiti la montaj cu crapaturi meteo, adica mici fisuri pe flanc de la expunerea indelungata la razele soarelui.

  • ferite de substante toxice sau cu iz chimic

Acest aspecte este valabil in special daca depozitati anvelopele intr-o debara alaturi de vopsele, lichide usor inflamabile sau alte substante ce pot altera usor starea cauciucului si a compusilor din el. Prin urmare, va puteti trezit ca atunci cand doriti sa montati pneurile de iarna, acestea sa nu mai fie in stare buna pentru a putea fi conduse.

  • fara greutate asupra lor

Acest aspect este in special valabil daca aveti anvelopele jantate. Daca le aveti jantate, este recomandat sa le stocati una langa alta si nu una peste alta. Daca nu aveti spatiu de depozitare indeajuns pentru asta, exista rafturi speciale pentru stocat anvelope auto, fiecare anvelopa stand pe o bucata diferita de metal, astfel fiecare roata sta independent.

Tineti cont de aceste sfaturi, pentru a gasi anvelopele intr-o stare perfecta atunci cand incercati sa le remontati in perioada iernii. Daca observati ca sunt prezente defecte majore, precum taieturi sau galme, este necesar sa cumparati anvelope noi, pentru a putea rula in siguranta.