Pentru aproape fiecare deplasare a noastra, pe distante mari dar si pentru trasee scurte,  utilizam masina personala si orice problema ar surveni in buna ei functionare ne poate afecta considerabil programul zilnic.

De aceea, preocuparea constanta pentru mentinerea in stare perfecta de functionare a autoturismului de care nu concepem sa ne lipsim este una fireasca si necesara. Iar cand vine vorba de schimbarea vechii baterii auto cu o alta noua, trebuie s-o facem corect si tinand cont de cateva criterii esentiale.

Astfel, chiar daca nu suntem specialisti auto, respectand o serie de cerinte, vom putea sa achizitionam fara prea mare efort bateria auto potrivita masinii pe care o conducem. Este recomandat sa nu apelam la chilipiruri sau produse second hand, din dorinta de a face economie, pentru ca ne-am putea asuma astfel un risc nedorit si in locul unui acumulator nou de care avem mare nevoie sa ne alegem cu o piesa care sa ne lase…in drum si de fapt sa cheltuim in final mai mult decat am preconizat.

Asa ca este bine sa ne orientam catre un producator cu reputatie, pentru a fi siguri ca vom cumpara un produs sigur si de buna calitate, deci ne vom indrepta catre magazine de specialitate, care ne vor oferi aceste certitudini si garantia corespunzatoare.

De asemenea, vom respecta specificatiile manualului tehnic al masinii, cu privire la amperajul, dimensiunile, capacitatea bateriei auto pe care urmeaza sa o cumparam, astfel incat sa se potriveasca perfect cu tipul autoturismului. Este bine sa tinem cont de marca masinii si sa achizitionam de la acelasi brand, potrivit indicatiilor din manual, bateria auto de care avem nevoie.

Totodata, este recomandat sa ne orientam catre un model de baterii auto cat mai rezistente, pentru a fi siguri ca odata instalata in autoturism nu vom intampina niciun fel de probleme indiferent daca atunci cand calatorim temperaturile scad drastic sau, dimpotriva, suntem in plina canicula.

Odata achizitionata bateria auto tinand cont de toate criteriile enumerate si dupa instalarea acesteia in mod corect, conform indicatiilor, este bine sa ne preocupam de intretinerea ei corespunzatoare, sa o curatam periodic de toate depunerile de praf, oxidare etc, sa verificam constant tensiunea acesteia, sa evitam stationarile scurte cu motorul oprit etc. Toate acestea te vor ajuta sa pastrezi bateria auto intr-o buna stare de functionare si sa beneficiezi de aceasta patru sau chiar cinci ani.