Bilele airsoft sunt o parte integrantă a echipamentului de bază pentru un jucător de Airsoft. Alegerea bilelor va avea astfel un impact asupra preciziei tragerilor tale, distanței parcurse de bilă sau și întreținerii unei replici.

Cel mai adesea, te întrebi cu siguranță ce bile să alegi pentru Airsoft, ce bile se potrivesc la ce replică, ce greutate de bile să alegi, ce calitate….

Atunci când vrei să practici airsoft, este indispensabil să ai material de calitate, pentru ca experiența ta de jucător să fie una optimă. Pentru acest lucru, trebuie să alegi bile airsoft de cea mai bună calitate pentru a se evita suprizele neplăcute.

Înainte de toate, este indispensabil să te îndrepți înspre unele site-uri care sunt specializate pentru această practică, dar unde vei găsi și bocanci militari .

Iar atunci când alegi bilele airsoft, cel mai bine ar fi să optezi pentru mărci cunoscute care vor asigura o calitate neegalată a jocului. În plus, atunci când vrei să te bucuri de o mai mare precizie, alege bile airsoft București mai grele care vor fi și mai stabile.

Există diferite tipuri de bile airsoft cu gramaje diferite și diametre, fiecare având specificul său. Cele mai grele și cele mai groase în ceea ce privește diametrul sunt de exemplu destinate tragerilor pe o distanță mai mare pentru ca vântul să nu influențeze traiectoria bilei.

Se pot regăsi astfel mai multe tipuri de bile:

 • Bilele airsoft tracer care îți permit să efectuezi unele partide nocturne și care te lasă să observi traiectoria unei bile după ce ai tras cu ea.
 • Bilele airsoft biodegradabile sunt cele mai folosite. Sunt în general albe și nu lasă produse toxice în natură. Dar, bilele bio nu sunt autodegradabile.
 • Bilele airsoft din aluminiu sunt destinate pentru antrenarea la țintă. Unii jucători se joacă cu acest tip de bile, dar sunt mai dureroase la impact și nu respectă deloc mediul.

Greutatea bilelor airsoft.

 • Bilelele de 0,12 grame sunt cele mai lejere, dar precizia lor este redusă din cauza greutății lor mai mici. Sunt recomandate pentru replicile care nu sunt atât de puternice.
 • Bilele de 0,20 sunt cele mai utilizate de către replici. Sunt destul de grele și permit cea mai bună precizie.
 • Bilele de 0,23 grame sunt recomandate pentru replicile AEG de calitate superioară.
 • Bilele de 0,25 grame sunt foarte grele, precise și sunt recomandate mai ales pentru armele Sniper Airsoft.
 • Bilele de 0,28 și mai mult sunt mai grele și sunt adaptate pentru tragerile de precizie și la o distanță mai mare precum cele care sunt făute cu o armă Sniper. În acest caz, bilele pot ajunge până la 0,36 de grame. Aceste bile sunt totuși interzise și foarte puțin utilizate din cauza durerii pe care o pot cauza la impact.

Ce diametru ar trebui să aibă bilele Airsoft?

Marea majoritate a jucătorilor se folosesc de bile airsoft de 6 mm. Iar cei care au arme mai lungi tip sniper se folosesc de bile de 8 mm diametru.

Alege bilele airsoft cu un diametru adaptat replicilor tale.

 • Pentru armele Spring, cel mai bine ar fi să alegi bile cu un gramaj de 0, 20, cu o viteză de 250-280 fps.
 • Pentru puștile Spring, cel mai bine ar fi să alegi arme mai mari de 0,20 de grame care oferă o precizie optimă și o viteză de 280 fps.
 • Pentru LPEG, adică Low Powdered Electric Guns, va trebui să alegi bile de 0,21 de grame, mai adaptate acestui tip de replică.
 • Bilele mai grele, cu un gramaj superior, de la 0,25 de grame în sus sunt mai adaptate unei arme Sniper, pentru o viteză de 350 fps.