Din ce in ce mai multi oameni achizitioneaza drujbe pentru a le folosi in activitatile gospodaresti de zi cu zi. Aceasta tendinta reprezinta o noutate, deoarece cu ceva timp in urma, drujbele erau folosite in general de catre profesionisti. Vremurile s-au schimbat, motiv pentru care in momentul de fata drujba reprezinta un element nelipsit din curtea unui om gospodar. Cu toate acestea, mai sunt situatii in care, din cauza faptului ca cel care a achizitionat drujba nu a folosit-o sau nu a avut grija de ea asa cum trebuie, a fost nevoit sa achizitioneze destul de repede piese de schimb drujba. Pentru a evita ca acest lucru sa se intample, trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi.

Pentru ca motorul drujbei sa functioneze fara probleme este nevoie sa i se faca rodajul, imediat dupa ce drujba a fost achizitionata. Multi detinatori de drujbe gresesc atuncni cand fac rodajul, motiv pentru care se depune calamina pe piston, iar functionarea motorului va fi afectata. Pentru a evita aceasta situatie, specialistii recomanda, ca pe parcursul a 3-4 rezervoare de benzina, drujba sa fie utilizata in taierea lemnelor cu diametre mici.

Amestecul de ulei in benzina, este un alt criteriu de care depinde cat de scurta sau lunga va fi durata de functionare a motorului drujbei. Pentru a evita vizitele in service, este foarte important ca acest amestec sa se respecte negresit. Cei mai importanti producatori de drujbe, recomanda utilizarea a 25-30 ml de ulei de amestec la 1 litru de benzina, astfel incat ungerea motorului sa fie asigurata.

Filtrele sunt doua piese foarte importante pentru o buna functiuonare a drujbei. Din acest motiv, filtrul de aer se scutura sau se curata cu un jet slab de aer comprimat. Aceasta actiune se intreprinde in momentul in care, se constata faptul ca randamentul drujbei scade pe masura ce aceasta este utilizata. De asemenea, filtrul de bezina se recomanda a fi schimbat cel putin o data pe an, in functie de cat de utilizata este respectiva drujba.
Tu cum iti intretii drujba?