Functionarea celor mai multe dispozitive alcooltest portabile este destul de simpla. Cele mai multe aparate alcooltester  digitale vor veni cu instructiuni pentru a testa in mod corespunzator pe cineva  este necesara oferta de etiloteste. Exista mai multe lucruri cheie pe care trebuie sa le luati in considerare inainte de a testa pe cineva, pentru a va asigura rezultatele cele mai exacte trebuie solicitata.

Precautii:

 1. Asteptati cel putin 20 de minute dupa ce mancati sau beti inainte de testare. Alcoolul ramas in gura, sau chiar saliva in exces, poate interfera cu testarea. Aceasta include apa de gura pe baza de alcool sau produse similare.
 2. Evitati incercarile in vant puternic sau spatii inchise. Ventilatia slaba poate, de asemenea, sa prelungeasca timpul necesar pentru incalzirea filtrului.
 3. Nu expuneti la fum, apa sau alti contaminanti piesa de testare, deoarece senzorul se poate deteriora.
 4. Pastrati aparatul protejat de temperaturile extreme si nu il tineti la indemana copiilor.

Cum sa utilizati un etilotest?

 1. Atasati un mustiuc la aparatul de respirat.
 2. Apasati si eliberati butonul de alimentare.
 3. Asteptati ca aparatul sa se incalzeasca pana la conditiile de testare optime si pana cand afisajul va afisa inregistrarea.
 4. Suflati in piesa bucala timp de aproximativ 4 secunde. Pe masura ce incepeti sa suflati, veti auzi un bip lung si constant. Nu trebuie sa opriti suflul pana cand acest bip nu se aude.
 5. Asteptati cateva momente pentru ca aparatul sa va analizeze proba de respiratie.
 6. Rezultatul testului va fi afisat pentru aproximativ 15 secunde.
 7. Daca doriti sa efectuati un alt test, asteptati ca luminile de fundal sa se opreasca, apoi apasati butonul de alimentare.
 8. Aparatul de respiratie se va opri automat in doua minute daca nu este utilizat.

In general, politia utilizeaza astfel de aparate insa este posibil sa utilizati unul individual.