Stiu ca la Festivalul Berii din Berlin se consuma in cantitati industriale carnaciori nemtesti si bere amaruie cu gust german inegalabil, dar stiu la fel de bine cat de multi romani lucreaza acolo. Pentru cei plecati nostalgia gusturilor de acasa reprezinta piatra de incercare.
Si-atunci de ce sa nu le ducem peste hotare micii romanesti, branza de oaie si branza de burduf, ceapa rosie de Buzau si slanina afumata? Dar credeti ca numai romanii vor face coada la restaurantele ambulante, cand vor simti mirosul de fasole afumata cu ciolan sau mici?
Parca vad cum lasa nemtii carnaciorii lor si vin la carnea noastra grasa si gustoasa si nu se mai opresc cerand palinca, vin fiert sau tuica fiarta!
Pentru asta am pus eu in capul listei pregatirilor, mai ales ca avem de gand sa ne ducem si la Targul de Craciun de la Berlin, cursuri germana companii oferite de cei mai buni profesori de limbi straine din Romania. Intentionam sa ne extindem afacerea ca produsele romanesti sa patrunda in in supermarketuri de dragul romanilor plecati sa lucreze peste hotare. O facem din patriotism si pentru promovare, o facem din generozitatea de a se bucura si altii de bunatatile noastre.
Ei, da ILSC tine cont de cererile clientilor, iar noi vom solicita introducerea unor lectii combinate din domeniile turism si industrie alimentara pe repede inainte, fiindca in curand vom pleca la Berlin.
Unde se tin cursurile? Cum duc peste 100 de salariati ai companiei la sediul institutului?
Nu stiati? Nu-i duc acolo, vin ei la noi. Stabilim locatia, iar profesorul se deplaseaza la fata locului cu materialele media si fisele de lucru. Acesta este o investitie in formarea personalului care va aduce maxim profit companiei noastre.
Sa nu spui niciodata:
-Germana mi se pare o limba imposibila si nu voi putea niciodata sa o utilizez in conversatii!
Sigur te vei mira de rezultate, dupa ce vei participa activ la toate cursurile, fiind capabil sa:
-preiei comenzi telefonic si sa raspunzi la e-mailurile clientilor fara greseli
-sa porti conversatii cu nemtii si ei sa nu te intrebe de doua ori ce ai spus
-sa nu intri in panica la Berlin, cand realizezi ca trebuie sa ajungi la o noua adresa si nu ai GPS-ul la tine.
-sa nu iti frangi mainile, sa te inrosesti si sa gesticulezi cand ai ramas singur cu delegatia germana, iar cineva iti cere o cafea sau un pahar cu apa.
Primul pas catre Targul de Craciun si festivalul de Bere de la Berlin a fosta facut. Profesorul cu rabdare si experienta ne-a luat de la 0 insuflandu-ne nu numai limba nemtilor, ci si rigoarea si mentalitatea lor.
Acum, in timp ce punem la punct transportul marfurilor exersam vorbind in germana, asa cum am invatat la cursuri, ne auzim si nu ne vine sa credem.
Suntem produsul muncii asiduue si experientei profesionistilor de la ILSC.ro sau meditatiilor la limbi straine bine facute de aceea pe viitor vom urma si cursurile de limba engleza pentru companii.