De cand e lumea, lume, urmasele Evei au tinut la podoaba lor capilara. Fie ca se duc la saloane „de   fite” pentru a-si ingriji parul, fie ca prefera sa si-l ingrijeasca singure, acasa, multe doamne si domnisoare prefera produsele cosmetice Wella , un brand care va implini in curand un secol de la inregistrare. Denumirea de Wella, sub care fratii Karl si Georg Stroher si-au inregistrat in anul 1924 brandul la Reichspatentamt, cum se numea pe atunci Oficiul de Stat Pentru Patente şi Marci Inregistrate al Germaniei, este o prescurtare a termenului Dauerwellapparat, care se traduce prin „dispozitiv pentru ondulare permanenta”. Din acest cuvant lung, fratii Stroher au pastrat doar „well”, care vine de la „wellig” (ondulat) si „a”-ul de la „apparat”. De la aparate, cei doi fii ai coaforului si peruchierului Franz Stroher din Saxonia (care activa in acest domeniu de prin 1880) au trecut la produse cosmetice pentru ondularea parului (primul brevet de acest fel dateaza din 1927), iar in 1930 au iesit pe piata cu primul uscator electric de par cu motor destinat saloanelor de coafura.

Cum dupa cel de-al doilea Razboi Mondial autoritatile nou-createi RDG au nationalizat firma, preluand totodata si patentele ei, fratii Stroher s-au mutat „cu arme si bagaje” in partea vestica a Cortinei de Fier, unde au luat-o de la zero, creand o gama larga de produse cosmetice profesionale de calitate care s-au bucurat de apreciere in intreaga lume, cum ar fi Kolestonul, primul balsam pentru protejarea si hranirea parului. Nu este deci de mirare ca Elisabeth Taylor, care tinea foarte mult la parul ei, a aparut intr-o reclama pentru Koleston! Si nici ca protagonistele serialului « Ingerii lui Charlie », actritele Charyl Ladd, Jaclyn Smith si Farrah Fawcett (celebra in intreaga lume pentru lungile ei bucle blonde) au acceptat sa ia parte la campania de promovare a samponului Wella Balsam, primul produs de acest fel al companiei din Darmstadt destinat comercializarii pe scara larga.

In cei 45 de ani care au trecut de atunci, compania din Darmstadt a creat si lansat nu numai o multime de produse pentru ondularea si vopsirea parului, ci si produse pentru regenerarea parului deteriorat (din cauza utilizarii placii de intins si a a foenului, din cauza deselor decolorari si vopsiri sau, pur si simplu, ca urmare a unei alimentatii incorecte ), cum ar fi cele din gama Wella System Professional Repair. Produsele acestei game contin diversi agenti de ingrijire, silicon, agenti cationici care umplu zonele poroase din structura firului de par lasandu-l neted si stralucitor si, mai ales, keratina, proteina care este un constituent de baza al epidermei, al unghiilor, al parului… si al matasii! Datorita acestui ingredient magic, femeile care folosesc produse din aceasta gama (pachetul pentru repararea parului Wella SP Luxe Oil Keratin, ca sa ne limitam doar la un singur exemplu) se vor bucura de un par sanatos, bogat si matasos, pe care si-l pot lasa sa creasca oricat de lung isi doresc!

Daca doriti sa va procurati produse Wella la cele mai avantajoase preturi, apelati cu incredere la Esteto.ro!