Primii sapte ani de viata sunt foarte importanti in viata fiecarei persoane fiindca la varste fragede, copiii imita tot cea ce vad sau ce aud. Asa se explica faptul ca in familiile in care se vorbeste vulgar si copiii vor vorbi la fel, acolo unde se practica violenta, amprenta lasata asupra comportamentului celui mic va fi vizibila.
In perioada cu rol definitoriu pentru formarea unui copil, cele doua institutii cu rol hotarator sunt familia si gradinita. O gradinita cu multi copii in grupa, cu educatoare suprasolicitate pentru ca au mult de lucru, iar salariul minuscul nu se ajunge, determina putin cate putin repulsia copilului fata de scoala, deoarece ea va fi asociata locului in care se tipa, se jigneste, se plica fel de fel de pedepse.
Alternativa la institutiile de stat unde vin copii cu educatii si culturi diferite o reprezinta gradinita particulara sector 1 locul in care conceptual TeddyBar are rolul esential de a imprieteni copilul cu cresa sau gradinita, mai intai si cu scoala mai tarziu. Faptul ca se plateste taxa ar trebui sa-i bucure pe parintii deoarece:
-copiii sunt selectionati, cei proveniti din familii cu probleme, care ar reprezenta un model negativ pentru copiii dumneavostra, nu-si permit niciodata sa vina aici.
-grupele de copii sunt mai mici, prin urmare educatoarele se pot ocupa de toti si nu au motive sa fie nervoase, fiindca si salariile sunt mai mari.
-in taxa intra si activitati de tipul after school, care tin copilul in siguranta, in timp ce parintii lui se afla la munca
-taxa ridica stafeta calitatii. Cei care percep tarife pentru educatie, vor veni cu lucruri prin care sa depaseasca mult sistemul gratuit de invatamant. Asa sunt lectiile de pian, de limbi straine, servirea unor feluri sanatoase si bune de mancare.
-personalul din sistem este serios testat in prealabil si trebuie sa aiba: experienta, rabdare, buna pregatire de specialitate. In gradinitele particulare, copiii dumneavostra sunt inconjurati de atentie si de dragoste, nefiind lasati sa se bata intre ei sau sa se accidenteze.
-locatiile sunt foarte curate, fara gandaci, praf sau paianjeni, astfel ca micutii nu vor veni niciodata muscati sau cu blande pe ei fiindca personalul doreste sa aiba activitate si sa aiba de lucru. O evaluare negativa din partea parintilor pe internet coincide cu falimentul gradinitei.
-programul educational este diversificat si valorifica teoria inteligentelor multiple.
-exista programe educative de vara, care are doua beneficii: asigurarea securitatii copilului pe timpul vacantei (daca si-o petrece la bunici, stim ca din prea multa dragoste acestia nu-i refuza nimic, aspect ce se rasfrange dureros asupra copilului) , dar si mentinerea legaturii dintre copil-institutie, ca in septembrie acesta sa nu sufere ca vacanta s-a terminat si incepe cursurile din nou.
-copiii sunt incurajati se creeza, sa-si puna la lucru imaginatia, sa puna intrebari, sa-si depaseasca in mod constructiv limitele.
Iata lista lunga a argumentelor pentru care trebuie sa va informati de acum despre locurile la gradinita particulara sector 1. Taxa de scolarizare reprezinta investitia intr-o formare ireprosabila a copilului dumneavostra.