Salut, cel mai mare dușman al nostru al persoanelor cu dizabilități în această perioadă, este frigul, o răceală poate fi chiar fatală 🙁 . E frig afară și dacă trebuie să mergem undeva cu mașina, este cam riscant să mergem, știți de ce? am observat un lucru la mașină, până începe să se încălzească este nevoie de 5-6 km de parcurs și doar după acest timp începe să dea căldură înăuntru. Am pornit motorul cu 15-20 min înainte de a pleca, dar la relantiv apa nu se încălzește 🙁 . La drum lung este căldură foarte bine,  a trebuit să mergem de câteva ori dimineață devreme și în mașină chiar mi-a fost foarte frig până parcurge în cei 5-6 km când începe să dea e căldură.

De exemplu, dacă merg până la Turda doar când ajung aproape la destinație începe să vină căldura și când afară este frig și în mașină îmi este și mai frig 🙁 , pe perioada rece cel mai mare dușman al unei persoane cu dizabilități care este în cărucior este frigul.

Acuma se pare că am găsit soluția pentru a fi căldură în mașină și până să se încălzească motorul (apa),  soluția este montarea unui Webasto, dacă am avea un Webasto pe mașină am putea să-l pornim înainte cu 10-15 minute  și când ne-am urcat în mașină ar fi cald,  sau când mergem undeva și trebuie să așteptăm în mașină o oră, două  acest Webasto ne-ar ajută foarte mult, nu ar trebui să mai ținem motorul pornit  și mai ales iarna ne-ar ajutat foarte mult,  pentru că un Webasto dă căldură și nici nu consumă foarte mult, 1 l de motorină merge 3-4 ore.

Acuma vrea să vă cer ajutorul celor care  ne puteți ajuta să cumpărăm un Webasto și să instalăm pe mașină.  Am găsit ceva sirocco din China, costă între 800-1000 lei + instalatul dar nu știu cât ar fi de bune acest lucru chinezesc. Am mai găsit Webasto la Turda și am vorbit cu omul, dar costă cu tot cu TVA 1.000 euro (la banii ăștia mai bine pun un șemineu cu lemne și mai rămân și bani de motorină 😀 )

Mă gândeam și la varianta dacă ar avea cineva de vânzare un Webasto second, poate am găsit cine să ne instaleze pe mașină.  Acest Webasto ne-ar fi de foarte mare ajutor atât mie cât și persoanelor care mai vin în diferite plimbări sau unde avem de mers pe perioada rece,  nu înțeleg de ce nu a fost instalat din fabrică așa ceva sau poate că cine a folosit-o înainte nu o folosea pe perioada rece nu știe nimic.  Vreau să văd dacă ne puteți ajuta să putem cumpăra un Webasto sau sirocco pe această mașină adaptată și pe perioada rece să nu fie o problemă să ieșim.  Multă sănătate