Producatorul sarb de anvelope Tigar este recunoscut atat in tarile Europei, dar si-a castigat notorietatea si pe plan mondial, la aceasta contribuind din plin afilierea in 2002 la grupul Michelin. Cu o lunga traditie in productia de anvelope si accesorii din cauciuc, acest brand este renumit si pentru fabricarea modelului radial inca din 1972.  

Imprumutand din tehnologiile avansate ale marii companii franceze cu sediul in Clermont-Ferrand, regiunea Auvergne, Tigar s-a impus pe piata prin productia de cauciucuri de vara si de iarna pentru turisme de ultima generatie. Un model de anvelope de vara care ne-a captat atentia il reprezinta Tigar Ultra High Performance, ideal pentru echiparea vehiculelor de putere mare.

Un sofer interesat, de pilda, pe vehiculul propriu anvelope premium 235/45/R17 ieftine, se poate baza cu incredere pe performantele de rulare oferite de noua linie Tigar Ultra High Performance. In sprijinul acestei idei vin argumente precum urmatoarele:

  • In primul rand, apartenenta la clasa de aderenta C pe carosabil umed. De aici rezulta o buna manevrabilitate in orice conditii de vreme, inclusiv la efectuarea manevrelor de virare la viteza inalta. Trenul de rulare faciliteaza o aderenta sporita pe teren accidentat, dar si la deplasarea in regim de autostrada.
  • Sunt anvelope pentru turisme ce dispun de un indice ridicat al vitezei, Y. Acest lucru inseamna o viteza de rulare maxima de 186 mph.
  • Prezinta, de asemenea, un nivel sporit al tractiunii, chiar si la incarcari grele, conform specificatiei “extra load”. Indicele de sarcina 97 ilustreaza greutatea maxima suportata de fiecare roata, mai precis 730 kg.
  • Comportament exemplar la testarile efectuate pe diverse modele de anvelope de vara apartinand segmentului inferior de pret, indiferent de dimensiunea jantei de tabla ori aliaj pe care au rulat.
  • Structura ranforsata, imbunatatita, pentru o rezistenta superioara la incarcare comparativ cu modelul standard.
  • Sunt catalogate de expertii in domeniu drept cauciucuri economice
  • Linia include dimensiuni de la 17 la 19 inch si se bucura de apreciere si popularitate datorita bunelor performante demonstrate.
  • In plus, multi soferi romani au probat aceste anvelope UHP marca Tigar instalandu-le pe Opel Astra H si descriu experienta deplasarii in mediul urban si pe distante lungi drept una agreabila. La confortul din timpul miscarii contribuie si nivel redus de zgomot (72 dB). In concluzie, achizitionarea de anvelope specializate de vara Tigar Ultra High Performance poate favoriza economia de combustibil, adauga functionalitate automobilului condus si este o alegere inspirata si din punct de vedere financiar, gratiei raportului echilibrat pret-calitate.