sursa fotoUn împrumut rapid, la o instituție nebancară, pentru soluționarea unei nevoii ce nu suportă amânare, poate fi soluția optimă. Poți solicita împrumutul online, primești banii în cont și ai dobândă fixă. Îți rezolvi problemele neprevăzute, returnezi banii la sfârșitul perioadei agreate și poți solicita ori de câte ori ai nevoie o sumă suplimentară, în limita disponibilă admisă.

Când ai un buget fix, orice situație imprevizibilă, pentru care ai nevoie de bani în plus, poate deveni complicată. Îți prezentăm în acest material soluțiile pe care le ai la îndemână când vrei să faci un împrumut, pentru a alege varianta potrivită pentru tine.

Împrumut rapid online
Un împrumut rapid poate fi obținut de regulă de la rude sau prieteni. Când acest lucru nu este posibil există și alte soluții. Poți accesa online un împrumut rapid, direct pe site-ul instituției financiare nebancare, acolo unde regăsești toate informațiile necesare.
Pentru un împrumut rapid ai nevoie de copia actului de identitate, precum și de un extras de cont bancar care să dovedească veniturile periodice obținute din salariu, pensie, indemnizație de șomaj sau alocație.
Odată ce transmiți informațiile și faci pașii solicitați poți primi confirmarea prin SMS și apoi banii în cont.
Ceea ce trebuie să știi este că pentru primul împrumut suma solicitată nu poate depăși o anumită valoare, însă, de la al doilea credit poți cere și primi mai mult.
Credit nebancar vs. credit bancar
Creditul nebancar este un împrumut la îndemână, pentru situații urgente. Deși nu vorbim de un împrumut bancar, activitatea instituțiilor financiare nebancare este reglementată de Banca Națională a României.
Diferența între împrumutul bancar și cel de tip nebancar vizează sumele mai mici și dobânzile diferite în cazul celui de al doilea. Și chiar dacă nu pune condiții restrictive, așa cum o poate face o instituție financiar-bancară, împrumutul de tip nebancar solicită îndeplinirea unor condiții minime de eligibilitate: vârsta cuprinsă între 20 și 70 de ani, reședință în România, venit lunar demonstrabil cu acte, cont bancar valabil și card activ atașat acestuia, fără datorii active, utilizator de servicii internet banking.

Tipul de împrumut
Ai la dispoziție o gamă variată de împrumuturi de tip nebancar din care să alegi varianta potrivită nevoilor tale specifice. Poți opta pentru un credit urgent, pe care îl poți obține îndeplinind condițiile obligatorii impuse de instituția creditoare, un credit până la salariu cu o perioadă de rambursare de până la 30 de zile sau un credit cu buletinul pentru care faci demersuri online, primești banii în același regim și rambursezi la fel, la data scadentă.

Rambursarea împrumutului
Contractul încheiat între tine și instituția financiară nebancară trebuie respectat și tratat cu seriozitate. Plata sumei datorate trebuie efectuată în termenul specificat în contract, suma fiind vizibilă și în profilul tău de client. Dacă alegi ca opțiune de rambursare plata la casieria băncilor, poți să te trezești în situația în care va trebui să scoți mai mulți bani din buzunare pentru că pot fi percepute comisioane pentru aceste operațiuni.
Ai ocazia să rambursezi suma de plată direct în contul tău de client sau la stații selfpay.
Rambursarea anticipată înseamnă plata sumei împrumutate și a dobânzii acumulate până în acel moment.

Opțiuni pentru situații speciale
Când problemele financiare sunt presante, poți opta pentru amânarea împrumutului nebancar, cu achitarea sumei minime de plată de 5% din valoarea sumei utilizate cu dobânda aferentă. Așadar, dacă știi că nu poți plăti la data scadentă împrumutul contractat, sună și vorbește cu un consilier pentru a identifica soluția optimă de plată.
Varianta este bine de luat în calcul, în condițiile în care întârzierile îți aduc penalități echivalente cu 1,2% pe zi.
Neîndeplinirea obligațiilor de plată poate însemna alocarea împrumutului unor terți, costurile de revendicare a neplății vor fi astfel transferate clientului care deține împrumutul.

Când ai nevoie de un împrumut rapid ai la îndemână câteva soluții viabile. Un credit solicitat unei instituții financiare nebancare poate fi o variantă potrivită pentru rezolvarea problemelor tale. Cu o informare atentă online poți alege opțiunea potrivită necesităților, fără să mergi la ghișeu, fără efort, doar cu minimum de documente și cu respectarea condițiilor contractului de împrumut.