Din ce în ce mai multe reprezentante ale sexului frumos renunță la ședințele de epilare de la salon, și preferă să facă această operațiune acasă. Nimic de zis, pentru că sunt multe avantajele acestei metode. Dar, la o simplă vizită la standul cu produse destinate epilatului, observăm că avem de a face cu ceară epilat rece sau ceară de epilat caldă. Care este cea mai bună? Cum trebuie aplicate? De aceea, în rândurile următoare am încercat să oferim câteva indicații în acest sens.
Epilarea cu ceară rece. Avantaje
Este metoda perfectă pentru îndepărtarea rapidă a părului nedorit, mai ales atunci când ai nevoie de ceva rapid, pentru că ești pe fugă și nu ai timpul necesar să te epilezi pe îndelete. Asta nu înseamnă că este mai puțin eficientă. Epilarea cu ceară rece este ideală de folosit în special în concediu, la mare, când trebuie să fii mereu impecabilă, și nu ai timp să treci pe la salon, sau să stai și să încălzești singură ceara. Este ușor de folosit, iar producătorii au pus la dispoziția Evelor interesate formule pentru toate tipurile de piele.
Tot la capitolul avantaje pe care le are epilarea cu ceară rece, în afară de simplitate și rapiditate, avem parte și de ceva bani economisiți, deoarece aceeași bandă poate fi folosită de mai multe ori. Din păcate, pe măsură ce le folosim în mod repetat, benzile nu mai sunt chiar atât de eficiente.
La o simplă vizită prin magazine, observăm că avem de a face cu mai multe modele și forme de benzi de ceară rece, care se pot folosi pentru fiecare parte a corpului, inclusiv pentru mustață. Și nu, nu te gândi că părul nu este smuls din rădăcină, benzile de ceară rece chiar se achită cu brio de această sarcină, iar pielea rămâne netedă și catifelată în jur de trei, maxim patru săptămâni.
Dezvantajele epilării cu ceară rece
Pe lângă durerea care însoțește epilarea cu ceară rece, un alt dezavantaj este și faptul că durează destul de mult. Benzile trebuie aplicate uneori de mai multe ori în același loc, pentru că rar se întâmplă să fie smulse toate, din prima încercare.
Epilarea cu ceară caldă, foarte eficientă
Evident, când vine vorba despre epilarea cu ceară caldă vorbim de o metodă consacrată, foarte eficientă, și ajutorul căreia firele de păr sunt smulse mult mai bine din rădăcină.
Rafturile magazinelor sunt pline de ceară caldă pentru epilat, în mai multe forme, și care pot fi încălzite la baie de aburi, la cuptorul cu microunde sau anumite aparate speciale. Epilarea cu ceară caldă se poate folosi pentru absolut toate părțile corpului pe care le vrei fine și catifelate, iar rezultatele obținute sunt dintre cele mai bune și de durată.
Durere și iritații
Dezvantajele epilării cu ceară caldă sunt două: durere la smulgerea părului, și iritații sau arsuri, care pot apărea atunci când nu se realizează epilarea în mod corect. De aceea, pentru a le evita pe acestea din urmă, poți apela la serviciile de epilat oferite de personalul unui salon profesionist, și totul va fi perfect.
Hidratarea pielii
Indiferent dacă optezi pentru epilarea cu ceară rece sau caldă, ai grijă ca înainte de procedură, pielea să fie perfect curată și fără leziuni. Apoi, după ce epilarea s-a încheiat, nu uita să o supui unui tratament de hidratare, cu ajutorul unor produse special concepute pentru această operațiune. Cele mai bune sunt naturale, cele pe bază de Aloe Vera, dar și cele care conțin glicerină, ulei de argan, migdale, măsline, jojoba sau migdale dulci. La final, pielea ta va fi fină și catifelată, așa cum îți dorești!
Lasă un răspuns