Există multe aparate de aer condiționat multi-split Daikin  pe piață astăzi, și o varietate de caracteristici sunt disponibile. Aparatele de climatizare Dakin sunt ideale pentru că se laudă cu cele mai noi inovații. Majoritatea aparatelor de aer condiționat multi-split de la Daikin au următoarele caracteristici:

Tehnologia Inverter

Dacă ați folosit vreodată un sistem regulat de încălzire și răcire cu aer forțat, știți cât de frecvent acest echipament pornește și se oprește. Când termostatul simte că este nevoie de mai mult aer încălzit sau răcit, compresorul porneste. Cantități semnificative de energie sunt consumate de fiecare dată când compresorul se oprește și pornește. Tehnologia invertorului, cunoscută și ca tehnologia cu viteză variabilă, elimină această problemă, permițând compresorului să funcționeze la viteze variabile. Echipamentul încetinește și crește viteza necesară pentru a menține temperatura constantă și confortabilă.

Pompe de căldură

În timp ce analizați un aparat de aer condiționat multi split versus mini split, veți observa că ambele opțiuni au o mulțime de asemănări. De exemplu, ambele se bazează pe pompe de căldură pentru încălzirea și răcirea aerului. Pompele de căldură sunt apreciate pentru funcționarea eficientă a energiei. Ele folosesc mult mai puțină energie decât aparatele de climatizare deoarece lucrează cu tendința naturală a căldurii de a trece de la zonele calde la cele răcoroase. O cantitate mică de energie electrică este necesară pentru a muta procesul. Pompele de căldură utilizate în aparatele de climatizare Daikin sunt modele reversibile, ceea ce înseamnă că inversează procesul utilizând cantități mici de energie suplimentară, ceea ce le permite să încălzească și să răcească o încăpere.

Senzori

Tehnologia invertorului merge mult spre menținerea unei temperaturi consistente. Senzorii specializați îmbunătățesc și mai mult acest lucru. Ei detectează mici modificări ale temperaturii și fac automat ajustări corespunzătoare. În sistemele multi-split, acești senzori sunt localizați în fiecare cameră, ceea ce asigură menținerea temperaturii corecte în fiecare zonă.

Multi Split Air Conditioner versus Mini Split Air Conditioner

Atât aparatele de climatizare multi-split, cât și aparatele de climatizare mini split pot încălzi și răci mai multe încăperi sau zone dintr-o casă. Diferența majoră dintre cele două este că puteți seta diferite temperaturi pentru camere diferite cu un sistem multi-split, în timp ce aceeași temperatură se aplică în toate încăperile cu un sistem split mini.

Cât de mult costă sistemele Multi Split?

Sistemele multi-split sunt personalizate pentru a satisface nevoile specifice ale clienților. Prin urmare, nu există prețuri stabilite. Singura modalitate de a determina cât de mult va costa un astfel de sistem este obținerea unei cotații.