Nursingul secolului XXI este elementul de baza in calatoria ce presupune ingrijirea sanatatii unui pacient. Pe parcursul intregii experiente a pacientului si oriunde exista cineva care are nevoie de ingrijiri, asistentele lucreaza neobosit pentru a identifica si proteja nevoile persoanei respective.

Dincolo de reputatia pe care asistentele o au vis-a-vis de compasiune si daruire, se afla o profesie extrem de complexa, in continua evolutie pentru a raspunde nevoilor societatii. De la asigurarea celor mai precise diagnostice pana la educarea continua a publicului despre problemele critice de sanatate, asistentii medicali sunt indispensabili pentru protejarea sanatatii publice.

La librariadelfin.ro exista carti de specialitate precum Lucretia Titirca Ghid de nursing, una din cele mai importante lucrari ale literaturii de specialitate din Romania. Ghid nursing Lucretia Titirca este disponibila la un pret foarte bun. Reprezinta o lucrare complexa, recomandata tuturor persoanelor care vor sa imbratiseze meseria de astistent medical. De asemenea, ghid nursing este recomandata si pentru persoanele activeaza deja in aceasta meserie si vor sa se perfectioneze mereu. Nu este vorba numai despre tehnici de ingrijire, ci si despre ceea ce inseamna asistenta medicala la nivel emotional si la nivel de cooperare cu pacientul.

Asistenta medicala poate fi descrisa atat ca arta, cat si ca stiinta: o inima si o minte. In centrul sau se afla un respect fundamental pentru demnitatea umana si o intuitie pentru nevoile pacientului. Aceasta meserie este sustinuta de minte, sub forma de invatare riguroasa. Datorita gamei vaste de specializari si abilitati complexe din profesia aceasta, fiecare asistent medical va avea puncte forte si expertiza.

Cu toate acestea, asistenta medicala are un etos unificator: in evaluarea unui pacient, asistentele nu iau in considerare doar rezultatele testelor. Prin gandirea critica, asistentii isi folosesc judecata pentru a integra date obiective cu experienta subiectiva a nevoilor biologice, fizice si comportamentale ale pacientului. Acest lucru asigura ca fiecare pacient primeste cele mai bune ingrijiri posibile, indiferent de cine sunt sau unde se afla.

Ce fac exact asistentele?

Intr-un domeniu atat de variat, nu exista un raspuns tipic. Responsabilitatile pot varia de la luarea deciziilor de tratament acut pana la efectuarea vaccinarii in scoli. Prin monitorizarea pe termen lung a comportamentului pacientilor si a expertizei bazate pe cunostinte, asistentele sunt cel mai in masura pentru a avea o perspectiva atotcuprinzatoare asupra starii de bine a pacientului.

Ce tipuri de asistente medicale exista?

Toate asistentele completeaza un program riguros de educatie si studiu extins si lucreaza direct cu pacientii, familiile si comunitatile folosind valorile de baza ale procesului de asistenta medicala. Exista asitenta medicala generalista sau de specialitate. Fiecare isi alege ceea ce crede ca se pliaza mai bine pe abilitatile pe care le are. Pregatirea este continua si, cum aminteam mai sus, riguroasa. Nu exista loc pentru greseli, de aceea, asistenta medicala trebuie practicata cu deosebita responsabilitate.

Responsabilitati cheie ale asistentelor sunt:

– Examinarea fizica si cererea unui istoric inainte de a lua decizii critice.

– Ofera consiliere si educatie pentru sanatate.

– Administreaza medicamente si alte interventii personalizate.

– Coordoneaza ingrijirile, in colaborare cu o gama larga de profesionisti din domeniul sanatatii.