Ne-am mutat intr-un apartament cu 4 camere, intr-o vila din Aparatori. Suntem linistiti si fericiti impreuna, dar asta nu inseamna ca suntem feriti de probleme.
Din cand in cand ni se ia curentul (chiar daca suntem in Capitala, intr-o zona destul de centrala) si ramanem in intuneric si bezna. Cel mic doarme dezvelit si atunci va imaginati cat de greu este cand centrala electrica nu functioneaza. Si este doar inceputul fiindca se anunta o iarna cumplita, in plus, eu lucrez de-acasa (web design), iar fara internet sunt un om mort.

Este un lant al slabiciunilor si trebuie sa ma gandesc la o solutie, fiindca si noaptea trecuta ne-am descurcat cu lanternele si ne-am culcat copilul imbracat!
-Va trebuie neaparat un generator pe motorina sau benzina, imi spune socrul meu!
Are dreptate, perfecta dreptate! Nu azi sau maine, ci acum imi trebuie generator, chiar daca iau salariul peste doua saptamani. Nu imprumut nici de la ai mei, nici de la ai ei, ci caut locatii casa amanet iar daca gasesc una in zona inseamna ca acolo trebuie sa ma prezint cu ceasul de aur cumparat cand eram burlac si fara griji.

De la prima cautare sunt incurajat sa ma duc la ghiseu cu ceasul si sa cumpar generatorul fiindca iata ce adresa am gasit: Casa Amanet Aparatori Bucuresti,Adresa : Sos. Berceni Nr 51, Bl 129, Sector 4, Bucuresti.
Si programul de lucru ma incurajeaza: Luni – Vineri 08:00 – 21:30 si Sambata – Duminica: 09:00 – 20:00, mai ales ca voi iesi seara sa obtin imprumutul si voi cumpara generatorul a doua zi dimineata. Totul este gandit ca noi sa fim izbaviti de intuneric si de frig. Apreciez faptul ca pot afla valoarea ceasului meu din aur masiv de acasa si voi sti exact daca imi va ajunge sa cumpar un generator. Mi se pare cea mai inteleapta solutie din lume sa renunt la ceasul scump o vreme, dar sa avem caldura, lumina si mancare, fiindca si aragazul si cuptorul sunt tot electrice.
Ceasul meu care cantareste 40 de grame de aur de 22 de karate este capabil sa ne ofere la schimb resursele financiare pentru confortul familiei mele. Datorita amanetarii lui voi obtine un imprumut de 5520 de lei, dobanda pe zi fiind de 16, 56 de lei.

De dimineata, fiul meu se plange:
-Tati, e ingrozitor sa dorm cu bluza acesta groasa si cu caciula pe cap! Data trecuta eram singur in baie cand s-a oprit curentul si m-am speriat ingrozitor. Poate gasim o solutie.
Este copil, dar sunt mandru de spiritul sau gospodaresc. In mod sigur va semana cu tatal lui in toate privintele (are 5 ani si isi descarca singur ce jocuri vrea pe tableta)…
Acum sunt optimist si privesc cu incredere iarna. Stiu sigur ca si daca va fi zapada cat casa, ma voi aproviziona cu motorina si nu-mi pasa de intuneric si de frig!
Ne vom bucura pe deplin de sarbatori, de ceai cald, sarmale si cozonac si de caldura si lumina din camin la propriu si la figurat!