Indiferent cât de bine ai grijă de dinții tăi, placa și acumulările de tartru sunt inevitabile pentru toată lumea. Bacteriile se formează în gura noastră de fiecare dată când mâncăm sau bem și în timp ce periajul, folosirea aței dentare și folosirea apei de gură reprezintă o strategie eficientă în lupta cu aceste probleme, unele pur și simplu se încăpățânează să rămână acolo.

Ce trebuie să știi despre detartraj

Având în vedere cele spuse mai sus, este indicat să vizitezi medicul dentist pentru o verificare cel puțin o dată la patru până la șase luni. Prin detartraj, medicul va îndepărta straturile de placă bacteriană care s-au format în timp.

Rețineți că unul dintre factorii cheie care afectează rata acumulării tartrului este saliva. Anumiți oameni au saliva mai groasă decât alții, ceea ce crește cantitatea de tartru care se acumulează pe dinți și pe gingii. Prin urmare, menținerea hidratării corpului tău este foarte importantă pentru a menține vâscozitatea adecvată a salivei și curățarea corectă a gurii.

De asemenea, consumul de alimente pe anumite părți ale gurii și utilizarea medicamentelor are de asemenea un aport la acumularea tartrului. Asigură-te că vorbești cu medicul dentist cu privire la cât de des îți este necesar să faci un detartraj, în funcție de predispoziția dinților tăi. Această procedură este esențială pentru prevenirea bolilor gingivale și a multor alte probleme de sănătate orală, motiv pentru care nu trebuie să omiți niciodată vizita periodică la medicul dentist.

Beneficiile mai puțin știute ale detartrajului dentar

Unul dintre marile avantaje ale detartrajului este acela de eliminare a respirației urât mirositoare – indiferent dacă ești afectat de o boală (numită halitoză) sau de respirație neplăcută ocazională – detartrajul poate îmbunătăți semnificativ problema prin eliminarea sursei acesteia.

Mulți oameni cred în mod eronat că respirația urât mirositoare este cauzată de alimentele pe care le consumă, dar nu este întotdeauna cazul. Creșterea nivelului tartrului este de cele mai multe ori principalul vinovat, astfel încât singura modalitate de a vindeca această problemă extrem de neplăcută este să elimini depunerile de pe dinți și gingii. Și, bineînțeles, nu uita să îți perii limba, deoarece papilele gustative pot recolta bacterii care provoacă mirosuri.

Îți ajută și inima – Au fost realizate nenumărate studii privind corelația dintre sănătatea orală și cea generală a unei persoane. Gingivita are un efect direct asupra bunăstării cardiovasculare. Riscul tău de a dezvolta boli de inimă, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral, diabet și multe alte boli care amenință viața poate fi redus foarte mult prin simpla înlăturare a tartrului.

Un alt argument este economisirea banilor. Îngrijindu-te bine de dinți și de sănătatea orală în general, plus vizitele periodice la medicul dentist sau te ajută să economisești sume considerabile de bani pe parcursul vieții. Curățările regulate efectuate de stomatolog te ajută la prevenirea cariilor, dar, mai important, identifici problemele într-un stadiu incipient. A avea grijă de o cavitate care abia începe să se formeze va costa mai puțin, și va fi și o procedură mai ușoară. Netratate la timp, inevitabil se va ajunge la complicații nedorite, inclusiv infecții sau chiar pierderea dinților. Aceste probleme sunt destul de costisitor de remediat.

Clinica Trident oferă servicii stomatologice de calitate premium

Dacă ai nevoie de un detartraj dentar, Clinica Trident din București este locul potrivit unde să mergi. Tehnologiile digitalizate de ultimă generație, grija față de pacient și experiența profesională a specialiștilor de la Clinica Trident facilitează reușita oricărei intervenții. Beneficiezi de cele mai performante aparate de detartraj cu ultrasunete, utilizate priceperea și experiența specialiștilor în stomatologie de la Clinica Trident.