Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Galateni, 6;9

CARE ESTE BIBLIA ADEVĂRATĂ? (8)

imagesSalut, pentru azi mi-a atras atenția versetul de mai jos în care apar 2 ucenici în plus în Biblia Ortodaxă și cea Catolică (cele două surori), susțin că au fost 72 de ucenici, în Biblia tradusă de Bartolomeu doar de 70 de ucenici, acum nu știu ce să vă mai zic, cercetați și voi. Multă sănătate

Luca, 10
1 După aceea, Domnul a mai rânduit alţi şaptezeci de ucenici şi i-a trimis* doi câte doi înaintea Lui, în toate cetăţile şi în toate locurile pe unde avea să treacă El.
1. Iar dupa acestea, Domnul a ales alti saptezeci (si doi) si i-a trimis cate doi inaintea fetei Sale, in fiecare cetate si loc, unde Insusi avea sa vina.
1 După acestea, Domnul a numit alţi şaptezeci şi i-a trimis doi câte doi+ înaintea lui, în fiecare oraş şi în fiecare loc în care avea să meargă el.
1 După acestea, Domnul a ales alți șaptezeci și doi și i-a trimis doi câte doi înaintea sa în toate cetățile și locurile pe unde avea să treacă el

Anterior

Sărăcia este peste tot

Următorul

Donează și tu pentru un cărucior/scuter electric

  1. Dupa (un fel de a spune) cei 70 au mai fost doi: Dionisie Areopagitul (l-a urmat pe apostolul Pavel, in anul 51 convertindu-se la crestinism) si Simeon [care a trait pe vremea imparatului Traian (18.09.53-09.08.117)]; despre cei doi se aminteste in Faptele Apostolilor.
    Au fost cei 70 si cei doi; probabil, cei doi au fost considerati apostoli pentru ca l-au urmat, unul pe apostolul Pavel, celalalt pe Luca si care, la randul lor, il urmasera pe Hristos. Bartolomeu (care a fost apostol al lui Hristos – intre cei 12 considerati principali), probabil ca nu mai traia la vremea celor doi apostoli urmatori sau n-a aflat despre ei deoarece el propovaduia in Asia, fiind martirizat in Armenia (nu stiu anul).
    Oricum, nu e contradictie, neaparat, din punctul meu de vedere.

  2. anonim

    Tu intelegi cuvantul bine cuvantul CONTRAZÍCERE. iti recomand sa folosesti dexonline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén