Treceam cu bunica pe strazile cochete ale orasului si a fost suficient sa zareasca intr-o curte niste pergole retractabile aluminiu sa se indragosteasca la fel ca in tinerete la prima vedere. Privirea bunicutei era magnetizata de pergola aceea frumoasa, inconjurata de copacei si de flori. I-am acordat timp si rabdare, apoi mi-a povestit oftand cum este ea condamnata sa prepare toate bunatatile pentru toamna in bucatarie, sa se sufoce, cand natura este adorabila vara. Ar da multe pensii de-ale ei sa poata gati la pergola, sa simta adierea vantului, mireasma trandafirilor, sa auda greieri cantand prin iarba si albine roind harnic ca ea!

I-am sarutat mainile, am privit-o in ochi si i-am promis ca va avea o pergola. Celor batrani trebuie sa ne straduim sa le indeplinim pe repede inainte dorintele sa aiba timp sa savureze bucuria indeplinirii lor.
Am gasit cu usurinta distribuitorul, dupa ce l-am gasit pe cel mai bun, care sa vanda marfa originala, direct de la producator, iar pergolele erau aduse din Italia. Bunica visase sa viziteze Italia in tinerete si cum nu reusise niciodata pana acum, ii aducea putin Italia acasa.

Aceasta schimbare inteligenta era benefica pentru toata lumea:
-bunica era fericita sa lucreze in aer liber
-caldura nu se mai raspandea in casa
-mirosul de mancare nu mai intra in haine, mobila si zugraveala.

O revelatie nu vine insa niciodata singura. M-am gandit ca ar fi bine sa cumpar doua pergola: una mai mica pentru bunica si alta mare pentru tot clanul si sa mutam si sufrageria afara! Sa luam masa in aer liber, astfel ca nu mai faceam murdar in casa, aveam suficient loc si ne bucuram pe deplin de farmecele verii. Destul eram condamnati sa ne retragem la iarna, cel putin acum sa ne bucuram de prezenta soarelui, a cerului senin, a zborului de fluturi si a cantecelor de pasari!

Dupa ce vecinii au tras cu ochiul la intreprinderile noastre estivale, bucatariile si sufrageriile de vara din pergole de aluminiu au aparut in cartier ca ciupercile dupa ploaie, iar cifra vanzarilor la PERGOSOLE SRL a explodat.