Câte vizite pe la prieteni pe acasă, atâtea bucătărioare mici, în care se înghesuie mulți oameni la povești. Așa sunt bucătăriile Bucureștiului nostru, ale majorității care locuiește într-un apartament la bloc.

Dacă ești și tu posesorul unei bucătării în care nu mai ai loc, îți propun să citești trei idei care te vor ajuta să folosești spațiul mai inteligent. Îți spun de pe acum că m-am inspirat de pe site-ul www.acaju.ro, unde, pe lângă idei, am găsit mobilă frumoasă la prețuri bune și servicii foarte avantajoase.

  1. Folosește un colțar de bucătărie

Colțarul de bucătărie este o piesă practică care îți permite să folosești spațiul din colțul camerei, care, de obicei, rămâne neocupat. În plus, bancheta e mult mai comodă decât un scaun și, între noi fie vorba, arată mult mai bine!

Dacă te hotărăști să îți iei un colțar, îți sugerez să alegi un set, pentru că îți poți comanda de la același producător și masa și scaunele. Astfel, obții atât uniformitate în design, cât și un preț bun.

  1. Montează-ți corpuri suspendate

Cred că niciodată nu poți avea prea multe corpuri suspendate într-o bucătărie. Până la urmă, ai de depozitat tigăi, vase, tacâmuri și multe alte obiecte de care ai nevoie, dar pe care nu le folosești zilnic.

Pentru a aranja corpurile suspendate într-un fel în care să nu te sufoce, îți propun să amplasezi corpurile mari, principale, pe un singur perete și să folosești al doilea perete (cel paralel), doar pentru a depozita obiecte mai mici. Joacă-te cu dimensiunea și aranjarea corpurilor pe peretele secundar: alege dimensiuni mai mici, culori care să echilibreze celălalt perete și nu le așeza neapărat în linie.

  1. Sortează și organizează

Dacă ai tot felul de obiecte mici împrăștiate prin bucătărie, pe blatul unde gătești sau pe masa unde servești mâncare, e cazul să te organizezi puțin. Încearcă accesoriile de perete unde îți poți pune prosopelele, tacâmurile, mănușa, uleiurile și condimentele.

În final, sper ca sfaturile mele să te ajute să îți folosești spațiul din bucătărie în avantajul tău. Nu uita, o variantă bună este colțarul, iar restul ține de cum depozitezi obiectele. Poți folosi sertarele pe care deja le ai, niște corpuri suspendate în plus și accesorii de perete. Mult succes!