Decarbonizarea motorului este un subiect de discutie din ce in ce mai prezent printre utilizatorii de autoturisme motiv pentru care in continuarea acestui articol si eu voi aborda aceasta problema. Este sau nu utila decarbonizarea motorului, este intrebarea la care voi incerca sa ofer un raspuns cat mai clar in randurile ce urmeaza.

Pentru inceput trebuie inteles foarte bine ce inseamna decarbonizare motor precum si care sunt metodele prin care acest tratament de curatare motor poate fi pus in aplicare. Fara a intra prea mult in detalii tehnice, decarbonizarea motorului presupune indepartarea depunerilor de carbon din interiorul motorului, depuneri cauzate de varii motive dintre care calitatea combustibilului utilizat precum si desele porniri si opriri fiind cele mai importante motive. Procesul de decarbonizare motor se poate face prin doua metode, si anume:

  • Decarbonizare mecanica, aceasta operatiune necesitand demontarea motorului si curatarea mecaniuca a fiecarei piese in parte’
  • Decarbonizare prin introducerea in sistemul de admisie a motorului a unui amestec creat din oxigen, hidrogen si agent de curatare, amestec ce este eliminat prin sistemul de evacuare a gazelor.

Din punctul meu de vedere, cel de-al doilea tip de decarbonizare este mult mai eficient motiv pentru care il si recomand tuturor utilizatorilor de autoturisme. Pentru a justifica de ce fac aceasta afirmatie, iata cateva dintre cele mai importante avantaje oferite de catre cel de-al doilea tip de decarbonizare motor, oferit de catre Carbon cleaner.

  1. Durata de utilizare a motorului creste considerabil dupa tratamentul de decarbonizare.
  2. Consumul de combustibil scade simtitor;
  3. Gradul de poluare al autoturismului scade chiar daca acesta are o vechime respectabila;
  4. Timpul de raspuns la accelerare este mult mai bun;
  5. Pornirea autoturismului este mai prompta, mai ales pe timp de iarna.

In concluzie, avand in vedere avantajele oferite de catre decarbonizarea motorului oferita de catre Carbon cleaner, recomand cu incredere apelarea la acest tratament in momentul in care motorul masinii tale are nevoie de un nou restart.