Venirea pe lume a unui bebelus este un prilej de mare fericire pentru familia sa. Insa in acelasi timp, proaspetii parinti se lovesc de anumite aspecte si nevoi de care poate nu au fost constienti pana in acel moment. De aceea, trebuie sa achizitioneze anumite produse sau aparate care sunt foarte importante atunci cand ingrijim un bebelus.
Unul dintre cele mai importante aparate de care aveti nevoie foarte mare in primii ani de viata este cantarul. Pe piata de profil sunt disponibile mai multe modele de cantare bebelusi, unele dintre acestea fiind mecanice, altele digitale, unele se transforma pe masura ce creste copilul, altele scot sunete care ii linistesc pe cei mici, etc. Un cantar este foarte important atunci cand se face evaluarea cresterii copilului in primele luni de viata.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a trasat anumite standarde ce trebuiesc urmarite atunci cand se apreciaza evolutia unui bebelus. Astfel, aportul in greutate al bebelusilor este diferit in primele luni de viata, dar si in functie de sexul copilului. Parintii sau cadrele medicale trebuie sa se asigure ca cel mic ia in greutate conform graficelor de crestere si ca evolutia sa este buna, pentru aceasta avand nevoie de cantar si de masuratori periodice.

Alte produse extrem de utile pentru proaspetii parinti, sunt aparatele sterilizatoare biberoane, care asigura igienizarea optima a biberoanelor si a suzetelor, dar si a veselei bebelusilor. Igienizarea corecta si dezinfectarea tuturor obiectelor pe care bebelusul le baga in gurita in primele luni de viata sunt foarte importante, deoarece copilasii nu au sistemul imunitar bine dezvoltat momentan, fiind astfel expusi riscului de imbolnavire. Un produs extrem de usor de utilizat si foarte apreciat este modelul de sterilizator electric cu aburi 3 in 1 Philips-AVENT SCF284/03. Acest tip de sterilizator este foarte usor de exploatat si asigura un ciclu complet de sterilizare in doar 6 minute, consumand putina energie si folosind cele mai noi tehnologii din domeniu.

Sterilizatorul Philips AVENT 3 in 1 este compact si are dimensiuni reglabile, ocupand putin spatiu. Configuratia mica este pentru sterilizarea suzetelor, cea medie este pentru sterilizarea veselei si tacamurilor, a pompelor de san sau a altor articole ale copilului, iar configuratia mare permite sterilizarea concomitenta a pana la 6 biberoane de 330 ml.