Detinerea unui autovehicul nu aduce doar avantaje ci si dezavantaje, intretinerea acestuia fiind unul dintre cele mai importante dezavantaje oferit de catre detinerea unui autovehicul. Schimbul de anvelope este una dintre cele mai costisitoare operatiuni ce trebuie efectuata la un moment dat astfel incat masina sa fie functionala 100% tot timpul. Avand in vedere ca in momentul de fata pe piata de profil au aparut foarte multe modele de anvelope de vara, achizitionarea acestora nu mai este o operatiune banala cum era de exemplu in trecut. Pentru a simplifica procesul de achizitionare al anvelopelor iata care sunt cele mai importante avantaje oferite de catre anvelopele asimetrice si cele simetrice, doua dintre cele mai populare tipuri de anvelope.

Chiar daca anvelopele simetrice pot fi utilizate pe orice fel de carosabil, cele mai multe avantaje le ofera in momentul in care sunt utilizate pe asfalt si pe distante nu foarte lungi motiv pentru care rularea acestora pe asfalt este si recomandarea specialistilor din domeniul auto. Avand in vedere acest lucru, iata care sunt cele mai importante avantaje oferite de catre utilizarea anvelopelor simetrice:

⦁ au o aderenta foarte buna pe asfalt, fiind foarte silentioase;
⦁ spre deosebire de alte tipuri de anvelope, cele simetrice sunt o investitie foarte buna din punct de vedere financiar deoarece acestea au o durata mai mare de utilizare.
⦁ reduce consumul de carburant.
Spre deosebire de anvelopele simetrice, cele asimetrice ofera avantaje foarte bune indiferent de tipul de carosabil pe care sunt utilizate, cele mai importante avantaje fiind urmatoarele:
⦁ ca si in cazul anvelopelor simetrice, si cele asimetrice sunt silentioase in timpul rularii autovehiculului.
⦁ deoarece anvelopele asimetrice sunt concepute in special pentru masinile de mare putere, stabilitatea pe care acest tip de anvelopa o ofera in timpul condusului este unul dintre cele mai importante avantaje oferit de catre utilizarea anvelopelor asimetrice.
⦁ evitarea acvaplanarii este un alt mare avantaj oferit de catre utilizarea anvelopelor asimetrice avand in vedere ca acest avantaj se refera la siguranta rutiera atat a celui care conduce masina cat si a celorlalti participanti la trafic.

In concluzie, ambele tipuri de anvelope prezinta avantaje, achizitionarea anvelopelor urmand a fi facuta in functie de gradul de satisfacere al nevoilor pe care ti-l ofera unul dintre cele doua modele de anvelope.