Anvelopele all season au devenit in prezent o metoda aleasa de multi soferi, care doresc sa faca economii si sa ruleze toata perioada anului cu un set de anvelope fara sa le schimbe. Ramane insa o intrebare la care multi soferi trebuia sa se gandeasca si anume: sunt anvelopele all season la fel de fiabile si performante precum un set de anvelope de sezon?

Raspunsul l-au dat mai multi experti si jurnalisti auto, care au testat mai multe repere de all season, iarna si vara pentru a putea sa vada daca exista diferente majore. Realitatea este insa ca un set de pneuri pentru toate anotimpurile nu ofera aderenta ridicata precum un set de anvelope auto de sezon. Diferentele intre profile sunt majore si acestea fac ca un pneu pentru orice anotimp sa nu fie la fel de performant precum un pneu de sezon.

 Diferentele intre anvelope all season si de sezon sunt:

  • banda de rulare diferita

Diferata majora o reprezinta in forma benzii de rulare, pneurile de vara fiind concepute pentru viteza si rezistenta iar cele de iarna pentru o aderenta majora pe zapada. Un set de anvelope all season incearca sa combine ambele variante si de obicei se poate observa un design in V pe o jumatate de vanda de rulare coombinat cu benzi drepte de rulare, pentru a optimiza si condusul vara si iarna.

  • compozitie cauciuc

Compozitia de siliciu din cauciucul de iarna este adaugat pentru ca anvelopele sa isi pastreze moliciunea pe perioada temperaturilor reduse. Pneurile all season au de asemenea siliciu in compozitie, care sa le ofera rezistenta iarna, insa asta le face extrem de moi pe perioada verii, rezistenta lor fiind redusa.

  • durata de viata diferita

Un set de pneuri all season are o durata de viata scazuta in comparatie cu un set de sezon, in special datorita modului in care sunt folosite anvelopele. Pneurile all season sunt folosite pe toata durata anului, prin urmare acestea se vor uza mai intens intr-o perioada mai scurta de timp.

Pneurile all season se recomanda daca nu parcurgeti un nr ridicat de km anual si nu aveti un stil de condus sportiv, format din franari si accelerari bruste. Trebuie sa tineti cont de asemenea ca acestea vor avea o durata de viata redusa daca le folositi intens pe toata perioada anului, prin urmare, costul de folosire per total se va ridica peste costul de achizitie.