Mobilierul din magazine are suflet si reprezinta ajutorul de nadejde al cumparatorului si al vanzatorului. Va imaginati in ce s-ar regasi pretul piperat al rafturilor, asa ca apreciati rafturi metalice ieftine care va stau la dispozitie si se regasesc in preturile prietenoase ale produselor.

Imi pare rau ca trebuie sa demasc un adevar evident: rafturile din lemn care trebuie inlocuite la cateva luni atenteaza la buzunarele dumneavoastra. De altfel, studiile recente au demonstrat preferinta microbilor pentru mediul lemons, in timp ce metalul tine intrusii la distanta.

Daca legumele si fructele se pastreaza proaspete si nu-si dau duhul in magazine si nu-si lasa sucul la dumneavoastra in sacose si pe haine, asta se datoreaza faptului ca se odihnesc linistite pe rafturi legume fructe.

Magazinul este o expozitie de marfuri si de rafturi de depozitare de toate formele si de toate culorile, de aceea mobilierul este cartea de vizita a proprietarului. Rafturile metalice dispun de capacitatea de a se aerisi mai usor si emana un miros placut in jur, daca sunt igienizate corespunzator, in timp ce rafturile din lemn miros a esenta din care sunt facute, doar cat sunt noi, dupa ceea a igrasie.

Asa cum pe strada, la serviciu si la domiciliu mobilierul ne sprijina bagajele, ne sustine greutate, ne ajuta sa ne simtim confortabil si in magazine, fara el nu s-ar putea desfasura procesul commercial, dupa cum daca nu ar fi turnichet, securitatea cumparatorilor si marfurilor  ar sta sub semnul intrebarii.

O casa fara mobila intretine o atmosfera depresiva. Comertul civilizat incepe si se sfarseste cu mobilierul de magazin.

Gazda in scop vadit comerial, proprietarul de magazine, are indatorirea de a asigura posibilitatea aprovizionarii complete a clientilor in conditii decente, punandu-le la dispozitie rafturi frumoase si spatioase de unde sa-si ia marfurile, asigurandu-le securitatea in locatie si accesul nerestrictionat la marfuri.