Fericite sunt persoanele care au trecut de 20-25 de ani si nu au calcat inca pragul unui cabinet stomatologic pentru o interventie grava. Bineinteles ca pana la varsta asta e nevoie de controale de rutina, insa, daca ai norocul si nu ai avut inca dureri de dinti, probleme cu gingiile, etc. te poti considera o persoana norocoasa.
Insa, din nefericire sunt putine persoane care sa nu fi avut nevoie de serviciile oferite de o clinica de stomatologie in primii 20-25 de ani de viata. In general, oamenii au tot felul de probleme cu dantura, de la simple carii, pana la boli parodontale.
Daca ai probleme grave cu dintii, daca vrei sa-ti pui un aparat dentar, sa iti faci un periaj, sa-ti pui o plomba sau pur si simplu sa faci un control de rutina, la Cris Smile poti face toate aceste lucruri intr-un mediu placut. Aici vei beneficia de servicii de cea mai buna calitate. Toate detaliile le gasesti pe Cris-Smile.ro.
Asa cum spuneam, oamenii vin la medicul dentist si pentru probleme grave. E simplu cand mergi pentru un detartraj, dar destul de complicat cand mergi la medic de exemplu pentru boala parodontala.
Boala parodontala este de fapt o afectiune infectioasa care afecteaza atat gingia, cat si tesuturile de sustinere ale dintelui. Este important sa tratezi la timp aceasta boala, daca nu vrei sa ai probleme si mai mari, cum ar fi caderea dintilor.
Conform specialistilor, boala parodontala are trei stadii:
1. Gingivita
In stadiul gingivitei, bacteriile din placa dentara duc la inflamarea gingiei. Astfel, gingia devine rosie, apar umflaturi, sangerari si durere. Gingivita este simplu de tratat, daca se actioneaza la timp. Medicul iti va spune exact ce ai de facut. Cel mai probabil iti va recomanda o igiena profesionala si iti va spune ce tehnica de spalat pe dinti sa adopti.
2. Parodontita superficiala
Daca gingivita nu este tratata, ea se transforma in parodontita superficiala. Astfel, apar spatii intre gingii si dinti, inflamatii, dureri, retragerea gingiei si/sau sensibilitate dentara. Din fericire si in acest stadiu boala parodontala poate fi tratata destul de simplu. Cum? Printr-o igiena orala corecta si prin tratamente recomandate de medic.
3. Parodontita profunda
Daca ajungi in stadiul trei, deja lucrurile devin mai complicate. Osul si fibrele care sustin dintii sunt distruse, dintii isi modifica pozitia, mestecatul este afectat, gingia se desprinde de dinte, apar infectii care pot afecta intregul organism, etc. In final, daca nu se actioneaza, se poate ajunge la pierderea dintilor. Chiar si in acest stadiu parodontita poate fi tratata. Insa e nevoie de un tratament complex si de ajutor de specialitate.
Daca vrei sa nu ajungi in situatia de a-ti pierde dintii, mergi la timp la medicul stomatolog. Daca esti din Bucuresti, iti recomand Cris-Smile.ro. Aici vei avea parte de cele mai calitative servicii.
Alina
O clinica foarte buna, multumesc pentru recomandare.