Gandul zilei: “Adevărata închinare trebuie să fie o atitudine sau o stare a minţii constantă înăuntru credinciosului. ”(A.W.Tozer)

Meditatia zilei: “Adevărata închinare trebuie să fie o atitudine sau o stare a minţii constantă înăuntru credinciosului.”(A.W.Tozer) Poate ne-am obişnuit să ne închinăm lui Dumnezeu doar în ziua de odihnă, sau când mergem la biserică şi ajungem să ne închinăm doar o zi sau două când defapt adevăraţii închinători sunt cei care se închină în fiecare zi indiferent de obligaţiile sau activităţile care le au.

Chiar Domnul Isus a spus: „vine ceasul când nu vă veţi închina Tatălui, nici pe muntele acesta, nici în Ierusalim. (Ioan 4:21) ”Putem să ne închinăm Tatălui chiar şi atunci când suntem acasă sau la muncă viaţa noastră însăşi poate fi adusă lui Dumnezeu ca o închinare prin tot ce facem sau gândim.

Îmi place ce spunea cineva că: “Omul plin de Duhul lui Dumnezeu care a avut o întâlnire reala cu Dumnezeu I se poate închina Lui şi în mijlocul unei linişti profunde şi în mijlocul unei furtuni.”

Haideţi să ne închinăm şi atunci când toate lucrurile ne merg bine, cât şi atunci când trecem prin valea umbrei morţii având mereu o stare de închinare faţa de Dumnezeu. Pentru că El e sigurul care merită toată închinarea noastră. Să fim nu doar copiii Lui sau slujitori în via Sa, ci să fim şi adevăraţi închinători cu inima curată şi smerită înaintea Lui.

Dar vine ceasul, şi acum a şi venit, când închinătorii adevăraţi se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr; fiindcă astfel de închinători doreşte şi Tatăl. Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh şi în adevăr. (Ioan 4:23-24)

“Închinarea trebuie înfăptuită prin Duhul Sfânt şi prin adevăr. Nu ne putem închina doar prin duh, deoarece duhul fără adevăr este neputincios şi de asemenea nu ne putem închina doar în adevăr, căci ar însemna teologie fără foc.”(A.W.Tozer)

Fiindcă am primit, dar o împărăţie care nu se poate clătina, să ne arătăm mulţumitori şi să aducem astfel lui Dumnezeu o închinare plăcută, cu evlavie şi cu frică. (Evrei 12:28) Dorim noi să facem parte din adevăraţii închinători?

Rugaciunea zilei: Doamne ajuta-ne sa invatam sa ne inchinam asa cum Tu doresti in duh si in adevar sa iti aducem o inchinare adevarata, placuta pentru ca doar Tu esti sigurul vrednic de inchinare. Amin.