Salut, din 1992 de când am primit primul cărucior electric, au trecut mulți ani și am experimentat multe modele de baterii, de la cele pe acid până la astea pe gel, este o mare diferență și am învățat foarte multe și încă tot învăț și acuma. Prin ani 90 și chiar 2000 tot baterii pe acid foloseam și am încercat românești și străine, toate erau la fel ca putere, doar prețul era diferit 🙁 .Dacă reușeam să descarc bateriile 80-90% de 2-3 ori, erau gata, puterea lor scădea foarte mult, ajungeam să mă bucur de ele 2-3 luni maxim, vremuri grele erau atunci, adunam banii 1 An de zile ca să mă bucur 2-3 luni, practic mă bucuram doar prima lună, restul le chinuiam 🙁 .

Din 2008 am primit un Mistral 3 nou cu baterii 35 Ah cu gel și a început o nouă viață pentru mine, mă puteam plimba vreo 10 km zilnic și bateriile m-au ținut peste 2 Ani, al doilea rând de baterii caranda 55 Ah m-au ținut peste 6 ani la Mistral 3. Am mai învățat ceva despre baterii, dacă nimerești baterii care au stat în depozit 3-4 ani 🙁 este grav, viața lor e cu semnul întrebării, comerciantul nu îți va spune adevărul că de câți ani le are în depozit, întotdeauna îți va spune maxim 1 An, interesul lui e să le vândă. Asta mi sa întâmplat mie anul trecut, am vrut să cumpăr baterii nemțești și am luat două Westech 2×104 Ah cu 1.930 lei pentru Optimus 2.

Am făcut rodajul și am făcut cel mai mult 37 km cu o viteză medie 11 km/h. Toată iarna l-am ținut în casă la temperatura de 24 grade și am umblat foarte puțin cu el pe perioada rece. Pe la sfârșitul lui Martie am prins vreme bună și am făcut un rodaj la bateri 17 km, nu m-am îngrijorat, am pus pe seama că afară find rece și de aceia am făcut doar 17 km. Zilele trecute, cald afară și fain, m-am apucat să mai fac un rodaj la baterii, stupoare doar 6 km am mai făcut 🙁 și uite așa sau dus 1.930 lei, aceste baterii trebuiau să mă țină cel puțin 2-3 Ani. E posibil să le fi avut pe stoc de mai mulți ani, țin minte că îmi spunea doamna aceia că avea ultimele 3 bucăți, două le-am cumpărat eu 🙁 ,a mai vrut să cumpere cineva, chiar a sunat și aveau doar o bucată pe stoc. Find bateriile mari, se vând mai greu aceste de 100 Ah, sunt puține cărucioare la care potrivesc așa baterii mari, find și foarte scumpe, lumea își cumpără de obicei de 70-80 Ah find mai eftine, chiar dacă încap de 100 Ah 🙁 . Deci, sunt obligat să-mi cumpăr din nou baterii noi și mi-e frică să nu se întâmple să nimeresc iar baterii vechi dar noi, ca anul trecut 🙁 , aceste baterii Westech m-au ținut o Vară, adică doar câteva luni 🙁 . Acuma înțeleg de ce pe unii îi țin bateriile puțin timp și pe alții mai mult timp și părerile diferă uneori. Multă sănătate