Mercedes-Benz este unul dintre cei mai importanti producatori de automobile din lume, cunoscut mai ales pentru autoturismele de lux. Potrivit cifrelor oficiale, in 2016, Compania Daimler a vandut in Europa aproape 950.000 de masini doar in Europa. Te-ai gandit sa iti cumperi un Mercedes second hand? Specialistii spun ca este o optiune inspirata pentru ca masinile Mercedes sunt deosebit de rezistente.

Cu toate acestea, in istoria companiei nu lipsesc cateva fapte si evenimente interesante. Iata cateva dintre ele despre care probabil nu stiati.

O masina care arata ca un peste
V-ati gandit vreodata ca o masina ar putea fi inspirata de un peste? Suna incredibil, dar designul exterior al modelului Mercedes-Benz Bionic, aparut 2005, a fost conceput dupa un tip de peste care traieste in recife de corali din regiunea Indo-Pacific, boxfish. Dar de ce o masina sa arate ca un peste? Acest lucru se explica prin forma particulara a fetei acestui peste, care este mica in raport cu lungimea corpului. Forma creeaza o eficienta aerodinamica deosebit de favorabila pe care Mercedes-Benz a reusit sa o recreeze in designul masinii.

Prima persoana care detine permis auto
Karl Benz, fondatorul Mercedes-Benz si inventatorul automobilului, a fost prima persoana care a obtinut un permis de conducere. In 1888, cetatenii din Mannhein, Germania, s-au plans intr-adevar de mirosul si de zgomotul asurzitor produs de Motorwagen, asa ca Karl Benz a trebuit sa ceara autoritatii Gran Ducal permisiunea scrisa de a-si conduce masina pe drumurile publice.

Mii de inspectii
Mercedes-Benz ia foarte in serios procesul de productie. Marca utilizeaza un inspector pentru fiecare echipa de 11 muncitori, care are sarcina de a verifica indeaproape procesul de constructie si de a revizui activitatea angajatilor. Acest lucru asigura un produs fara defecte deoarece, pana la ajungerea pe piata, masina a trecut prin mii de inspectii. Calitatea este cea care impune marca Mercedes atat pe piata automobilelor noi cat si pe cea a masinilor second-hand vandute la licitatii de autovehicule.

Masini cu interior parfumat
Iti place mirosul specific masinilor noi? Designerii de la Mercedes-Benz il iubeasc si ei. Acestia au adaugat un sistem de parfumare activ pe clasa S care elibereaza patru arome diferite create de parfumierul Marc Von Ende. Proprietarii pot alege intre patru parfumuri, create pentru a completa in mod special mirosul de piele din interiorul noilor masini: Freeside Mood (citrice), Mood of the Night (piele si lemn), Sport Mood (floral) si Downtown Mood (floral si mosc).

Prima masina din Nepal
Nu exista aproape nici un drum in Nepal cand a aparut prima masina. Darul special al lui Adolf Hitler catre regele Truibhuvan, regele Nepalului, a fost un model Mercedes-Benz din 1938. In 1940, masina a fost transportata de un grup de barbati in Kathmandu, capitala Nepalului, unde au existat doar cateva drumuri.

Un om, un motor
Motoarele de inalta performanta Mercedes-AMG sunt asamblate in mod traditional manual la uzina AMG din Affalterbach, Germania. Filozofia din spatele productiei se numeste „Un om – un motor”. Aceasta inseamna ca un singur tehnician de inalta calificare este responsabil pentru intregul proces. Tehnicianul incepe prin instalarea arborelui cotit in blocul motorului, continua sa asambleze cablurile, apoi umple baia de ulei. Dupa procesul de asamblare si dupa ce piesa a trecut de mai multe teste, constructorul semneaza placa motorului.