Alegerea intre alaptarea la san si hranirea cu formula de lapte praf ar trebui sa fie o alegere pe care toate mamele trebuie sa o faca singure, fara teama de a fi judecate. Sigur ca cea mai sanatoasa este hranirea la san a bebelusului, dar exista si cazuri cand acest lucru este imposibil. In plus, formula de lapte praf vine si cu avantaje nemaipomenite.

Potrivit specialistilor, formula de lapte praf pentru bebelusi exista inca din anii ’50, iar de atunci a devenit o optiune excelenta pentru familii. Unele mame pot dori sa alapteze, dar nu pot produce lapte. Altele pot suferi durere sau disconfort (inclusiv emotional) cand alapteaza la san sau pur si simplu nu au timpul necesar pentru a alapta, fiind obligate sa mearga la munca. Indiferent de situatie, folosirea formulei de lapte praf este o alternativa care va mentine bebelusul fericit, sanatos si il va ajuta sa se dezvolte. Astazi, puteti gasi foarte usor formula perfecta pentru a hrani bebelusul, in acest sens existand o multime de variante de lapte praf online.

  1. Contine substante nutritive importante

Formula de lapte praf ii va oferi bebelusului dvs. vitamine suplimentare, cum ar fi fier, vitaminele D, A, C, E, plus complex de vitamina B, proteine, minerale, iar unele formule contin nutrienti regasiti in mod normal in laptele de san, precum: acizi grasi esentiali (cei mai importanti pentru sistemul cerebral si vederea bebelusilor sunt ARA si DHA, regasiti in laptele matern), nucleotide (sunt elemente constitutive ale moleculelor de ARN si ADN, despre care se crede ca ar intari sistemul imunitar al bebeluslui si ar ajuta sistemul digestiv sa se dezvolte), probiotice.

  1. Veti sti exact cate calorii consuma bebelusul

O alt avantaj pe care il ofera formula de lapte praf parintilor este ca vor sti  exact cate calorii consuma bebelusul. In cazul copiilor care au probleme sa castige in greutate este important sa stiti numarul exact de calorii pe care il consuma atunci cand il hraniti cu formula de lapte praf. Acest lucru nu poate fi determinat cand bebelusul este hranit la san.

  1. Ofera libertate mamelor

Mamele au impartit deja corpul cu bebelusii lor pana la noua luni de sarcina. Hranirea cu formula de lapte praf le confera mamelor o parte din independenta lor si chiar elimina  stresul despre ce sa manance astfel incant laptele de la san sa nu fie afectat.

  1. Evitati alergiile

Daca copilul dumneavoastra are o alergie la lactate sau la soia, inseamna ca trebuie sa respectati o dieta stricta pe perioada alaptarii. Pentru mamele care nu pot face asta, formula de lapte praf poate fi o salvare. Formulele pot fi procesate intr-un mod care ajuta bebelusii sa evite reactiile alergice.