Daca ai crezut vreo clipa ca autovehiculul tau functioneaza doar pe combustibil, ar trebui sa alaturi si aspectul legat de partea electrica. Energia electrica este cea care alimenteaza motorul. De la setarile computer-ului de bord si pana la lumina care se aprinde la deschiderea portierei, totul este actionat pe baza de electricitate.

Bateria auto reprezinta sursa care furnizeaza masinii tale electricitate. La majoritatea automobilelor, ea are 12 V. Unii producatori experimenteaza cu multiple combinatii, vizand bateriile fara descarcare. In urmatorii cativa ani, se asteapta ca distribuitorii auto sa introduca sisteme electrice de 42 volti. In general, procesele si procedurile de mentenanta a acestora vor fi asemanatoare bateriilor de 12 volti. Pentru ca masina sa foloseasca capacitatea cilindrica la nivelul de performanta maxima, este semnificativ sa fie dotata cu un sistem electric care sa se bucure de o functionare in parametri optimi. De obicei, buna functionare este asigurata de trei factori: bateria trebuie sa fie incarcata, sa contina nivelul corespunzator de electrolit si sa fie curata. Mentinerea curata a acumulatorului este mult mai facila in prezent decat inainte, deoarece, in majoritatea situatiilor, bateriile de astazi nu mai au nevoie de umplerea cu o cantitate de apa, pentru a completa necesarul de lichidul.

Ca si in cazul bateriilor pentru telecomanda tv, acumulatorii auto trebuie inlocuiti la un moment dat. Va prezentam 10 ipostaze si lucruri despre bateriile de masina care indica ca ai nevoie de un acumulator nou.

  1. O baterie “moarta” este unul dintre principalele motive pentru a apela la servicii rent-a-car, in defavoarea folosirii automobilului propriu. Cauzele sunt variate, dar pot fi impartite in doua categorii: fie este vorba despre o problema legata de electricitate, fie bateria este prea uzata si trebuie inlocuita urgent.
  2. Vehiculele moderne sunt echipate cu computer de bord responsabile cu controlul si monitorizarea unor sisteme sofisticate variate. Adesea, acestea prezinta mici scurgeri, chiar si cand automobilul este parcat. Daca vom lasa masina intr-o parc auto dintr-un aeroport, pentru o perioada mai lunga de timp, aceasta se poate descarca treptat-treptat.
  3. Bateria este o parte vitala a masinii tale. O buna baterie poate dura si peste 5 ani, daca soferul va aplica masurile de intretinere in mod constant si corect. Oricum, cateodata oricat de mult te-ai stradui, esecul bateriei poate sa survina dupa 3 ani de folosinta, depinzand de gradul de uzura, mentenanta si temperaturile la care suntem expusi.
  4. Esecul premature al bateriei poate fi atribuit unei incarcari defectuoase, care s-ar manifesta prin supra-incarcare sau alte erori electrice.
  5. Asigura-te ca ai ales bateria corespunzatoare cu specificatiile masinii.
  6. Este foarte probabil sa fie nevoie de proceduri speciale pentru a reconfigura setarile din computerul de bord, o data ce ai inlocuit o baterie de acumulatori auto .
  7. Tot mai multe vehicule prezinta tehnologia “stop-start”, ceea ce ajuta consderabil la scaderea consumului de carburant si contribuind la reducerea impactului aspra mediului inconjurator.  Tehnologia “oprit-pornit” are cerinte mai mari in ceea ce priveste bateriile, asa ca ar trebui sa te astepti places greater demands on car batteries, so you should expect to pay a little more for these more sophisticated batteries.
  8. Nu neglija aspectul depozitarii corecte si responsabile a bateriilor uzate, predandu-le in centre specializate in colectarea si reciclarea lor.
  9. Cheama un expert ori de cate ori te confrunti cu o dilema. Specialistii SORGETI iti stau la dispozitie cu servicii de livrare si montaj baterii auto gratuite  ingenioase, iar transportul, livrarea si verificarea sunt gratuite in orasele unde compania noastra are sedii. Momentan, avem ateliere si reprezentante auto in Bucuresti, dar si in Brasov, Constanta, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Targoviste si la Ploiesti.
  10. Doar pentru ca bateria se afla sub capota, nu inseamna ca este si atat de usor de inlocuit. Locatia de montat o baterie mai moderna poate depinde de marca si model.