Fara sa fie nevoie de o cercetare amanuntita a mediului online putem spune fara teama de a gresi ca blogging-ul reprezinta o moda in momentul de fata. Motivele pentru care din ce in ce mai multe persoane isi creaza un blog sunt diverse, socializarea, impartasirea anumitor informatii cu cei din jur ori aspectul financiar fiind cele mai des intalnite motive. Pentru ca nu toti cei care isi creaza un blog stiu ce presupune a avea un blog, o mare parte dintre acestia raman doar cu satisfactia de a avea un loc in care scriu anumite lucruri, nereusind sa il faca cunoscut. Pentru a remedia acest lucru, este important sa tii cont de urmatoarele sfaturi:  

  • Chiar daca in momentul de fata sunt platforme care ofera gratuit posibilitatea de a avea un blog, acest lucru nu este deloc recomandat in cazul in care doresti sa devii cunoscut prin intermediul respectivului blog. De ce? Pentru ca o platforma gratuita nu iti va oferi aceleasi optiuni de monitorizare precum iti ofera o platforma platita. De asemenea, nivelul de incredere pe care vizitatorii blogului ti-l ofera este mult mai mare in cazul in care ai o platforma platita pentru blogul tau.
  • Chiar daca in momentul de fata exista foarte multe tehnici seo pe care le poti aplica blog-ului tau, acest lucru nu inseamna ca toate sunt bune ori sunt potrivite pentru ceea ce tu vrei. Din acest motiv, este recomandat sa nu te grabesti in momentul in care aplici o tehnica seo si sa nu doresti sa devii cunoscut intr-un timp foarte scurt.
  • In cazul in care doresti sa faci bani prin intermediul blogului probabil ca vei fi destul de reticent in momentul in care va trebui sa faci trimitere la anumite site-uri ori bloguri. Doar nu ti-ai creat blogul pentru a face reclama altora, nu-i asa? Ei bine, aceasta idee este total gresita. De ce? Pentru ca in momentul in care faci trimitere la alte pagini web, continutul pe care il ai pe blog va capata mai multa valoare.
  • O pagina web este vizitata pentru ca oamenii au nevoie de informatie. Din acest motiv, creare content reprezinta cheia prin intermediul careia atragi pe blogul tau cat mai multi vizitatori.