Orice credit necesita responsabilitatea in perspectiva a datornicului. Cu toate ca multi si-ar dori ca totul sa se incheie la primirea banilor din banca pentru casa sau masina si achizitionarea acestor bunuri, ar fi utopic sa se intample asa.
Se spune ca un tanar obisnuia sa imprumute bani de la batranul sau vecin. O vreme i-a dat inapoi la timpul potrivit, de aceea nu era refuzat niciodata cand cerea. De ceva timp, insa, desi nu a inapoiat banii, nu a incetat si sa ceara imprumut. Atunci, sa-i serveasca o lectie, batranul l-a luat si la dus in locul unde tinea banii si i-a spus:
-Apoi, dragul meu, ti-as da,cu toata inima ti-as da, dar de unde, daca nu i-ai pus inapoi?
Acesta parabola este valabila si pentru cei care imprumuta de la banci, iar din diferite motive nu pot achita ratele la timp si ajung pe lista neagra raportati la biroul de rau-platnici.
Acesta situatie ingrata poate fi evitata apeland la Ovb Allfinanz.
De cate ori eram nevoita sa fac un credit pe 3-4 ani eram foarte nelinistita la gandul ca nu stiu ce imi rezerva viitorul. Iata ce griji ma nelinisteau:
-teama ca raman fara loc de munca si nu mai pot achita ratele. Cu toate ca sunt profesor-titular si teoretic am locul de munca asigurat pana la pensie, nu se stie ce imi rezerva viata sau ce schimbari apar. Sunt colegi care lucreaza in scolile mici si au intrat deja in restrangere de activitate.
-frica sa nu ma imbolnavesc foarte grav, sa fiu nevoita sa imi iau concediu medical si veniturile diminuate sa nu-mi mai permita sa achit cu corectitudine datoriile.
– fara sa fiu cinica, m-am gandit si la moarte. Orice om trebuie sa ia in calcul acest lucru. Viata este ca o moneda cu cele doua fete ale sale: pe una se afla viata, pe cealalta moartea. M-am gandit la apartinatori si chiar mi-ar fi fost teribil de greu sa stiu ca-i impovarez cu ratele mele. Aceste ganduri imi treceau prin cap de cate ori soferul microbuzului conducea neatent si ne opream milimetric de un accident (fac naveta 20 de kilometri aproape zilnic cu doua mijloace de transport, iar de multe ori viata me atarna de un fir de par).
Pe blogul Magazin-virtual.net am gasit eu cele mai pretioase informatii legate de acest subiect. Nimeni nu mai trebuie sa fie ingrijorat fiindca prin ovb se pot face asigurari responsabile in perspectiva. Iata care sunt acestea:
-asigurare de viata. Indiferent de varsta debitorului este o masura inteligenta de precautie fiindca nu se stie ce se poate intampla.
-asigurare in caz de somaj. Oricat de stabila ar fi situatia ta socio-profesionala in acest moment, in viitor nu se stie. O culpa medicala poate lasa doctorul fara loc de munca, o greseala profesionala grava duce la concedierea profesorului sau contabilului, reducerea numarului de scoli la restrangere de activitate si somaj.
In cazul in care ai asigurare, compania va plati trei rate pentru tine, pana iti gasesti un loc de munca si iti revii financiar.